Organizarea nuntii este in mod evident o provocare imensa pentru cei mai multi miri. Cu exceptia celor cateva cazuri fericite in care unul din miri sau o persoana apropiata are experienta in organizarea evenimentelor de o astfel de anvergura, totul va parea coplesitor. Una dintre cele mai complicate aspecte are legatura cu numarul de profesionisti din diverse domenii care trebuie angajati si cu care trebuie sa se colaboreze. Comunitatea fotografilor si videografilor de nunta este una dintre comunitatile cu care mirii probabil nu au mai avut de a face pana la eveniment si cu care se trezesc fortati sa invete sa colaboreze intr-un timp cat mai scurt, pentru rezultatele dorite.
Colaborarea cu fotograful si videograful de nunta inseamna comunicare
Multe cupluri fac greseala de a considera ca au obligatia sau dreptul de a dicta fiecare pas pe care trebuie sa il faca specialistii pe care ii angajeaza. In aceste situatii nu mai este vorba de colaborare ci de coordonare, ori este extrem de dificil de coordonat o activitate in care persoana care coordoneaza nu are experienta. Colaborarea corecta cu comunitatea fotografilor si videografilor de nunta porneste de la ideea ca acestia au fost angajati pentru ca au reusit sa impresioneze mirii cu portofoliul si deci si-au demonstrat profesionalismul.
Pentru o buna colaborare, mirii trebuie sa respecte acest profesionalism si sa fie dispusi sa dea mana libera atat cat se poate videografului si fotografului angajat pentru marele moment. In mod normal, fotografii si videografii profesionisti precum cei listati pe site-uri de genul WeddingStaff.ro sunt obisnuiti cu faptul ca este foarte greu pentru miri sa renunte total la control avand in vedere conotatia atat de intima a evenimentului. Astfel, acestia vor fi dispusi sa primeasca sugestii si sa se adapteze stilului fiecarui client in parte.
Ceea ce trebuie inteles este ca sufocand profesionistii angajati cu nevoia de a controla fiecare miscare si decizie a acestora, mirii nu fac decat sa isi adauge un stres in plus la o perioada deja extraordinar de stresanta si frustranta.
Cei care se invart deja de destul timp in comunitatea fotografilor si videografilor de nunta si care au deja destula experienta in acest domeniu, vor trata un astfel de client drept o zi proasta la locul de munca. Pe de alta parte, mirii se supun unui stres in plus si risca chiar sa afecteze calitatea rezultatului final.
Daca un fotograf sau un videograf profesionist care a participat deja la cateva zeci sau sute de nunti refuza sa filmeze un cadru asa cum ii cer mirii, acesta nu o face din nevoia de a sfida dorintele angajatorului, ci pentru ca, din motive tehnice pe care experienta il ajuta sa le anticipeze, respectiva cerinta nu poate fi realizata cu cele mai bune rezultate. Mirii care isi doresc un album de nunta si un film al nuntii cu adevarat magice trebuie sa inteleaga aceste aspecte, sa se relaxeze si sa permita profesionistilor sa faca ceea ce stiu cel mai bine.
Nici un fotograf sau videograf nu va reprosa vreodata clientului tendinta de a pune multe intrebari. Acestia vor fi dispusi sa explice fiecare decizie in parte sau opinia ca un anumit cadru nu ar trebui filmat ori fotografiat in modul sugerat de clienti, cu conditia ca si clientii sa fie dispusi sa asculte.
Comunicarea corecta cu fotograful si videograful ales tine de respectul reciproc si deschiderea catre comunicare pentru o atmosfera relaxata si un rezultat final pe masura.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro