Cum alegi încălțămintea pentru copii potrivită pentru vârsta copilului tău

februarie 3, 2023

Cum alegi încălțămintea pentru copii potrivită pentru vârsta copilului tău

 

Alegerea de încălțăminte copii potrivită pentru aceștia în funcție de vârsta lor este foarte importantă pentru a permite dezvoltarea corectă a picioarelor. Această alegere va avea o influență decisivă asupra evoluției corecte a mersului.

Este important să știi ce încălțăminte copii este potrivită în funcție de stadiul de dezvoltare al copilului, deoarece este nevoie de mai mulți ani pentru ca picioarele copiilor să dobândească forma și poziția pe care o vor avea când vor crește.

În general, este important de știut că bebelușii nu ar trebui încălțați până când nu încep să se târască și că până la vârsta de patru sau cinci ani, ligamentele și mușchii picioarelor copiilor nu sunt bine dezvoltate. Prin urmare, este recomandabil să îi încalți pe bebeluși doar de la vârsta de 18 luni. A fi desculți este bun pentru dezvoltarea lor senzorială. Alege incaltaminte copii de pe emag.ro.

Un tip de încălțăminte pentru fiecare vârstă a copilului

Încălțămintea pe care o poartă copilul îi va modela picioarele până când acestea se vor dezvolta complet. Prin urmare, atunci când aleg încălțăminte copii, părinții nu ar trebui să se lase influențați de aspectele estetice, ci de recomandările medicale care au un impact pozitiv asupra dezvoltării picioarelor, un organ în continuă evoluție la copii, în raport cu vârsta lor și cu dezvoltarea mersului lor.

A încălța un bebeluș, chiar dacă este frumos, este complet dăunător, deoarece structura osoasă a copilului are nevoie de timp pentru a se consolida complet. Așadar, dacă le acoperim picioarele, atunci când nu s-au dezvoltat încă, le afectăm dezvoltarea optimă.

- De la 0 ani până când încep să se târască

Șosetele sau ghetuțele sunt suficiente pentru a proteja picioarele bebelușului de frig. În această etapă nu se recomandă utilizarea de încălțăminte bebeluși.

- Etapa de târâre

Pentru a proteja picioarele bebelușului de lovituri în timpul fazei de târâre, acesta are nevoie de încălțăminte bebeluși flexibilă din țesături nobile, cu protecție la vârf și călcâi și o talpă moale de 2-3 mm. Este recomandat să supraveghezi picioarele bebelușului în caz de frecare.

- De la 1-3 ani

Când bebelușii încep să meargă, ar trebui să poarte încălțăminte copii cu talpă flexibilă care să le permită să simtă orice teren sub picioare. În plus, dacă au închizătoare cu velcro, copilul poate să le lege și să le dezlege singur, favorizând dezvoltarea psihomotorie.

- De la 4-7 ani

Încălțămintea trebuie să evite rănile, deoarece piciorul este foarte activ în acest stadiu, și să prevină apariția oricărei patologii.

- De la 7-14 ani

Copilul începe să stabilească modelul de mers al adultului, iar piciorul nu este complet dezvoltat. În această etapă, copiii tind să se lase conduși de modă, dar nu aleg întotdeauna cea mai potrivită încălțăminte copii.

Alte sfaturi utile:

  1. În primele luni, pune-le copiilor șosete sau ghetuțe pentru a-i proteja de frig.
  2. Nu încălța niciodată copilul înainte ca acesta să înceapă să meargă.
  3. Încălțămintea trebuie să fie mai lungă decât piciorul: cu 1 până la 1,5 cm mai lungă decât cel mai lung deget.
  4. Pantofii ar trebui schimbați frecvent cu alții care sunt mai potriviți pentru mărimea piciorului.
  5. Vârful pantofului trebuie să fie lat și lung, astfel încât copilul să poată mișca degetele de la picioare în mod liber.
  6. Mersul desculț pe teren accidentat favorizează dezvoltarea copilului.
  7. Pantofii trebuie să fie confecționați din materiale respirabile și din piele flexibilă.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro