Cum alegi cel mai bun aparat de aer condiționat cu unitate exterioară

Temperaturile verii devin greu de suportat în spațiile interioare care se încălzesc excesiv. Se poate ajunge la un disconfort termic major, dar care poate fi combătut eficient cu aparat de aer condiționat cu unitate exterioară.

Variantele disponibile pe piață sunt multiple, cu diferite specificații și cu prețuri care acoperă o arie foarte largă. Pot fi identificate oferte de aparate de aer condiționat ieftine, dar și unele a căror prețuri ating pragul superior al acestei categorii de produse. Totuși, prețul poate fi subiectiv dacă este folosit ca un criteriu principal de selecție.

Cumpărătorii vor cel mai bun raport dintre performanțe și preț, raport care să se adapteze cerințelor spațiului pe care doresc să îl răcorească, indiferent că este vorba de un apartament, o casă, un spațiu comercial sau unul de birouri.

Cel mai bun aparat de aer condiționat cu unitate exterioară este acela care se adaptează atât cerințelor spațiului, cât și bugetului disponibil. Totuși, pentru alegerea corectă și fiabilă este nevoie să se ia în considerare și o serie de alte criterii.

Capacitatea. Indiciul capacității este acea valoare BTU pe care se regăsește pe primele poziții în orice enumerare a specificațiilor unui aparat de aer condiționat cu unitate exterioară sau portabil. Această valoare se calibrează după suprafața încăperii astfel:

  • 9.000 BTU pentru o suprafață cuprinsă între 10 și 25mp;
  • 12.000 BTU pentru încăperi cu suprafețe cuprinse între 15 – 35mp;
  • 18.000 BTU se recomandă pentru o încăpere cuprinsă între 30 – 50mp;
  • 24.000 BTU se recomandă pentru o încăpere cuprinsă între 40 – 70 mp.

Atenție! Nu se recomandă instalarea unui aparat cu o capacitate mai mare pentru răcirea unui apartament întreg. De exemplu, pentru un apartament de 70mp nu se recomandă montarea unui singur aparat pe hol care să distribuie aerul rece în toată locuința. Argumentele care vin să susțină acest sfat sunt, în primul rând, randamentul scăzut pe care îl va avea acest aparat în crearea unui confort termic în toată locuința.

Randamentul. Este recomandat un aparat de aer condiționat care are încorporată tehnologia inverter. Aceasta permite aparatului o capacitate mare de răcire rapidă pentru a ajunge la temperatura dorită, după care se va calibra pentru menținerea ei constantă. Prin această capacitate de adaptare, acestă tehnologie presupune o serie de avantaje, printre care un consum redus de energie și asigurarea aproape imediată a confortului termic. Mai mult, zgomotul produs de aparat este mult redus, ceea ce asigură și un plus de confort din perspectiva fonică.

Funcții smart. Acum, programarea și monitorizarea aparatului de la distanță este un criteriu important de alegere pentru cumpărătorul modern. De aceea, modului integrat Wi-Fi care permite aparatului să se conecteze la o rețea de internet și să execute comenzi primite de la distanță. Această funcție este disponibilă pe o arie tot mai largă de modele, nemaifiind rezervată doar segmentului high end.

Magazinul online specializat în electrocasnice și articole pentru casă și grădină, GalaxyActiv.ro, recomandă modele moderne de aparate de aer condiționat cu unitate exterioară care dispun de o gamă variată de opțiuni și dotări moderne integrate pentru creșterea eficienței și îmbunătățirea calității vieții utilizatorilor.

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro