In primii 2 ani din viata sa, copilul isi petrece cea mai mare parte a timpului dormind in patut. Dintr-o mare varietate de produse, designul practic si aspectul vesel caracterizeaza cele mai bune patuturi pentru copii. Patutul de bebelus poate fi si o piesa de design interior atractiva, asortata cu restul camerei prin culoarea, detaliile si forma sa.
Dar inainte de toate primeaza siguranta, iar acest spatiu in care copilul tau isi petrece majoritatea timpului trebuie sa fie unul sigur si confortabil. Chiar daca ai gasit deja ceea ce crezi tu ca sunt cele mai bune patuturi pentru copii, s-ar putea sa te razgandesti cand vezi si concurenta. Atunci cand cauti un patut pentru copilul tau, tine cont de urmatoarele:
Daca patutul este pliabil sau fix: patuturile pentru copii pliabile se potrivesc foarte bine intr-un spatiu redus, se strang si pot fi mutate usor dintr-o camera in alta sau dintr-un apartament in altul. Prezinta un caracter multifunctional, putand fi transformate dintr-un pat pentru bebelusi intr-unul pentru copil mai mare. Patul fix este de obicei din lemn si este util cand v-ati hotarat unde veti sta in urmatorii ani. Daca vrei sa aranjezi o camera speciala pentru copil, cel mai bun patut din lemn pentru bebe este piesa centrala care garanteaza succesul.
Materialul: poate sa fie vorba despre lemn, metal, plastic sau diferite aliaje. Patuturile pentru copii din lemn sunt foarte des recomandate din cauza sigurantei oferite, a rezistentei si a aspectului elegant. Cele mai utilizate sunt cele din fag, frasin sau stejar. Cele din alte materialee pot fi insa mai usoare, lucru util daca planuiesti sa te muti sau inca nu ai stabilit unde va fi amplasat patutul celui mic.
Gratiile: distanta dintre gratiile patului nu trebuie sa fie mai mare de 6.5 cm. Ideal, spatiul dintre zabrele trebuie sa fie de 4.5 – 6.5 cm. Un test util pentru a verifica distanta optima este testul dozei de Cola. Daca o doza trece printre gratiile patutului, inseamna ca distanta este prea mare si se poate intepeni piciorul bebelusului in acel spatiu.
Dimensiunea: pe cat posibil, patul trebuie sa fie ori ajustabil, ori de dimensiuni mai mari, pentru a fi de folos cativa ani de zile. Patul trebuie sa fie asezat departe de cuiere, perdele, mobilier mobil sau ferestre pentru a evita riscul unui accident, doar din faptul ca cel mic este deja un personaj foarte curios fata de mediul sau. Tineti cont de acest lucru cand alegeti dimensiunea patutului.
Salteaua: aceasta trebuie sa aiba aceeasi dimensiune ca si cadrul patului, cu o precizie cat mai mare. Daca exista spatii goale intre ea si patut, exista riscul de prindere a picioruselor celui mic. Salteaua trebuie sa ofere un minim grad de ventilatie. Materialul din care este conceputa trebuie sa previna supraincalzirea.
Pentru a gasi unul dintre cele mai ieftine patuturi pentru copii, aveti nevoie de interes si rabdare. Pe internet, magazinele online ofera o serie reduceri de nerefuzat, „refunds” si transport gratuit al produsului. Totul devine foarte comod, simplu si sigur.
» Preluat de pe LivePr.ro - Cum alegem un patut pentru copii bun?
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro