Cum ajută roboții industriali în automatizarea muncii?

august 5, 2022

Roboții industriali sunt folosiți pentru a transporta materiale, articole speciale, unelte și tot ce este necesar pentru a finaliza procesul de producție. În general, aceste mașini sunt dezvoltate pentru a fi mai eficiente și mai precise în executarea oricărei sarcini industriale. Astfel, roboții pot fi controlați de o persoană sau de un dispozitiv programat pentru aceasta funcție.

Deși pare că roboții industriali au fost creați relativ recent, în urmă cu câțiva ani, realitatea este că există informații care confirmă inventarea primului robot umanoid în secolul al XV-lea de către Leonardo Da Vinci. Cu toate acestea, până în 1921 nu se cunoștea termenul de robot ca atare, el fiind folosit într-o piesă de teatru. Abia în ultimele decenii roboții industriali au început să devină populari. De exemplu, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, au fost folosiți primii roboți mari pentru industrie.

Perioada anilor 80 este considerată a fi începutul erei robotice, care a reprezentat o mare schimbare pentru umanitate, vânzările fiind în mod semnificativ stimulate. Acest moment este considerat începutul roboticii inteligente. De atunci, robotica industrială a continuat un drum de plină expansiune și cu atât mai mult când au apărut pe piață cele mai noi progrese în domeniu: realitatea augmentată și inteligența artificială, printre altele.

Astăzi, automatizarea muncii este un element indispensabil pentru lanțurile de aprovizionare avansate, spre exemplu. Acest lucru se datorează faptului că robotica industrială aplicată logisticii ajută la eficientizarea tuturor tipurilor de procese, cum ar fi ambalarea, depozitarea și distribuția mărfurilor. În consecință, datorită robotizării proceselor, compania reușește să reducă costurile, să eficientizeze sarcinile, să crească productivitatea și să îmbunătățească calitatea serviciilor și experiența clienților. Ținând cont de acest lucru, orice afacere care dorește să-și ducă lanțul de aprovizionare la nivelul maxim de performanță trebuie să devină o companie 4.0, prin transformarea digitală și utilizarea celor mai noi tehnologii care vizează robotizarea muncii de logistică. Un exemplu excelent de robotizare a muncii este cel de la Amazon. Datorită implementării roboților industriali în centrele sale de livrare, Amazon reușește să stocheze cu până la 40% , ceea ce menține o gestionare ultra-eficientă a stocurilor pentru a satisface cererea pieței în orice moment.

Unul dintre cei mai importanți furnizori de roboți din lume, cu mai mult de 500.000 de soluții robotice livrate, ABB Robotics, oferă soluții inovatoare pentru diverse game de industrii, de la cea auto la cea electronică sau de logistică. Pionier în robotică și servicii digitale, ABBRobotics se axează atât pe clienții mici, cât și pe cei mari și îi ajută să crească productivitatea, flexibilitatea și randamentul. Câteva exemple de robotizare care servesc drept referință pentru industria de logistică din întreaga lume sunt următoarele.

IRB 390 FlexPacker. Ce știe să facă?

1. Este capabil să sorteze, să ridice și să plaseze rapid colete, cutii și cartoane de diferite dimensiuni, forme și greutăți de până la 15 kg.

2. Permite ridicarea, ambalarea și pregătirea unei game largi de bunuri în cel mai scurt timp posibil.

3. Datorită vitezei și flexibilității sale oferă o soluție extrem de eficientă pentru a face față provocărilor vânzării cu amănuntul, unde mărfurile trebuie livrate într-o varietate de moduri către o varietate de tipuri de clienți.

IRB 1300. Ce știe să facă și cel îl face special?

1. Este unul dintre roboții ABB Robotics de ultimă generație, mai exact, este un robot industrial cu 6 axe .

2. Are o sarcină utilă de 7 kg, 10 kg, 11 kg și 12 kg concepute special pentru industriile manufacturiere, care utilizează automatizare flexibilă bazată pe roboți, logistică, industria de electronice sau fabricare de piese metalice.

2. Robotul are o structură deschisă care este special adaptată pentru utilizare flexibilă și poate comunica intens cu sisteme externe.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro