Culoarea pielii- un semn al starii de sanatate

aprilie 23, 2007

Afectiunile inimii inrosesc pielea in timp ce afectiunile stomacului fac tenul galben. Multe persoane hipertensive ajung sa aiba pielea - si mai ales fata - mai rosie decat in mod normal, cei care au probleme de bila sau de stomac, au tenul galben sau pamantiu la fata, iar persoanele care au probleme cu circulatia sangelui au umbre albastrii pe piele.
Acest lucru se intampla pentru ca bolile modifica, de multe ori, coloritul pielii, conform specialistilor.
In cazul hipertensivilor, pielea este preponderent rosie pentru ca au mai multa hemoglobina si o mai buna vascularizare. In acelasi timp insa nu este o regula ca hipertensivii sa fie rosiatici intrucat sunt si persoane care sufera de aceasta boala fara a avea o coloratie neobisnuita a pielii. Sunt asa-zisii hipertensivi albi, care se hranesc saracacios. Daca oxigenarea sangelui nu este buna, circulatia la nivelul mainilor si picioarelor are de suferit, situtatie in care pielea capata o culoare albastruie, pentru ca inima nu mai functioneaza bine, iar sangele incepe sa circule greoi.
Persoanele a caror piele are nuanta galbuie, roscata, verzuie sau pamantie ar fi bine sa se duca la medicul gastroenterolog, pentru ca este posibil sa sufere de afectiuni hepato-biliare sau disfunctii ale stomacului. Cand secretiile nu se mai elimina normal si se acumuleaza in sange produsi nocivi organismului, cum este bilirubina (unul dintre compusii bilei), pielea devine galbuie. Mai mult, poate fi vorba de boli ale pancreasului sau chiar de hepatita.
Culorile pamantii pot fi semn al unui cancer digestiv sau de colon, caz in care toxinele nu se mai elimina normal din organsim, iar celulele canceroase se inmultesc. Ele, spun specialistii, se hranesc cu sange si produc mai multe “deseuri », ceea ce modifica coloritul pielii. Tenul foarte deschis, cu aspect de ceara poate semnala prezenta anemiei ori a unei carente minerale. Cand tegumentele sunt palide, este posibil sa lipseasca fierul din organism, parul sa devina casabil si sa cada mai usor decat in mod obisnuit. In cazul lipsei de calciu, pielea poate capata o culoare translucida, iar unghiile si parul devin foarte uscate. Aspectul pielii sufera unele modificari si in cazul bolilor de tiroida, specifica fiind culoarea rosie. La persoanele care sufera de hipertiroidie, pielea se inroseste de la bust in sus.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro