Crucea Rosie si Iuliana Tudor ofera sprijin sinistratilor din Vrancea

Atunci cand nu prezinta emisiunea “O data-n viata” si festivalurile de folclor din tara, Iuliana Tudor se implica in campanii de voluntariat. Asta a facut si in cursul zilei de ieri. Astfel, in calitate de voluntar si Ambasador al Crucii Rosii Romane, Iuliana Tudor a fost ieri in judetul Vrancea cu echipa CRR intr-o actiune menita sa vina in sprijinul persoanelor afectate de caderile masive de zapada din ultima luna. Mai exact, deplasarea a avut loc in satele Odobasca, Petreanu, Mahriu si Taratu, zone izolate, in care s-a ajuns foarte greu, spre deloc pana acum. Avand in vedere ca drumurile catre aceste zone erau inaccesibile masinilor, vedeta TVR-ului impreuna cu echipa Crucea Rosie s-au deplasat cu ajutorul celor de la ISU, pe autoutilitare senilate.

Oamenii, in special batranii, au primit din partea Crucii Rosii pachete cu alimente, apa, si obiecte de stricta necesitate, paturi, jucarii pentru copii, saniute.

O face pentru a-i determina si pe altii sa se implice!

“Din anul 2009 sunt voluntar Cucea Rosie. Colaborarea noastra a inceput in cadrul evenimentului “Gala Crucea Rosie”, pentru proiectul Banca de Alimente, iar de ceva timp sunt Ambasador al Crucii Rosii Romane. Colaboram foarte bine si imi face placere sa ma implic in astfel de proiecte. Imi doresc sa conving cat mai multi oameni sa sprijine Crucea Rosie. In plus, ceea ce fac ma ajuta si in educatia copilului meu, pe care doresc sa-l implic, dupa ce va mai creste putin, in tot ce inseamna activitati in sprijinul comunitatii. E important pentru un copil sa aiba un contact direct cu viata reala, cu oameni care nu au avut sansa lui, de a avea o familie, o casa, mancare, conditii normale pentru un trai decent si acces la educatie.

Intorcandu-ma de acolo mi-am dat seama ca sunt un om fara probleme si ca uitam mult prea usor sa pretuim lucrurile simple care ne bucura viata. Actiunile Crucii Rosii isi propun, dincolo de sprijinul pe care-l acorda persoanelor vulnerabile, sa dezvolte si spiritul comunitar. Nu putem pretinde sa traim intr-o comunitate sanatoasa atat timp cat traim in ignoranta fata de problemele ei”, spune Iuliana Tudor.

Intreaga actiune se va regasi intr-un material filmat de catre echipa TVR, care a insotit-o pe Iuliana Tudor in aceasta deplasare. Acesta va fi difuzat in cadrul programului “O data-n viata” (din sezonul viitor).