Anul 2011 se anunta a fi unul de criza in ceea ce priveste rezervele mondiale de hrana. O data cu inceputul noului an pretul graului a atins cel mai inalt nivel din istorie, revoltele provocate de mancare sunt din ce in ce mai dese in Algeria, Rusia importa furaj pentru a-si intretine cirezile de vite pana la inceperea sezonului de pascut, iar CHina se uita din ce in ce mai atent prin lume pentru a gasi de unde ar putea sa-si sustina nevoia de hrana.
Un raport la ONU dezvaluie o realitate dramatica. Pretul mancarii a ajuns la un maxim istoric in 5 ianuarie 2011, avand toate sansele sa mai creasca in perioada urmatoare. La nivel global, nevoia de hrana este din ce in ce mai mare, iar oferta nu mai reuseste sa satisfaca aceasta cerere, fapt care determina cresterea preturilor pe piat internationala. Nevoia din ce in ce mai mare este determinata de crestera populatiei dar si productia de bio-combustibil din cereale care se afal intr-un proces de crestere accelerata.
Solul, exploatat din ce in ce mai agresiv se deterioreaza si nu mai produce suficient pentru a satisface nevoile. De asemenea, devierea apei folosita pentru irigatii care orase, sau schimbarile climatice mai sun inca cateva dintre cauzele care lovesc in productia agricola a planetei.
Tehnologia bazata pe bio-combustibil va deveni, in cel mai scurt timp pricipalul consumator al cerealelor produse. In SUA , din recolta de 416 milioane de tone de cereale, mai mult de 25% au fost directionat spre productia de bio-combustibil.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro