Criticul de artă Victor Ieronim Stoichiţă – dezbatere

Librăria Humanitas din Cişmigiu este gazda a numeroase evenimente culturale din Capitală. Luni, 31 martie, de la ora 19, în incinta sa va avea loc o întâlnire cu criticul şi istoricul de artă Victor Ieronim Stoichiţă, profesor al Universităţii din Fribourg. Motivul? Dezbaterea celui mai recent volum al său, intitulat „Efectul Sherlock Holmes. Trei intrigi cinematografice“. Volumul a fost publicat  la Editura Humanitas şi face parte din „Seria de autor Victor Ieronim Stoichiţă“.

Autorul a declarat  că ,,Această carte îşi propune să abordeze arta filmică drept parte integrantă a istoriei artei. Ea abordeaza trei pelicule-cult, a căror temă reală este văzul, cu toate capcanele sale. Este vorba despre «Fereastra din spate» (1954–1955) şi «Femeia dispărută» (1937–1938) de Alfred Hitchcock şi despre «Blow-Up» de Michelangelo Antonioni (1966)”. (sursa: adevarul.ro).

Victor Ieronim Stoichiţă  a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, iar în 2011 cel de Doctor Honoris Causa al Universităţii Catolice din Louvain.