Cristian Popescu Piedone este noul primar de la Sectorul 5

Candidatul liberalilor pentru Primăria Sectorului 5, Cristian Băcanu și-a recunoscut înfrângerea în alegeri. Ultimele rezultate parțiale îl dau la mai puțin de 3.000 de voturi de Cristian Popescu Piedone.

Candidatul Puterii Umaniste, controlat de Dan Voiculescu, a obținut 28% din voturile locuitorilor sectorului, în timp ce liberalul Băcanu are 25,5%. Primarul în funcție de la PSD, Daniel Florea, este abia pe 3.

„Cetățenii din Sectorul 5 au ales altfel. După finalizarea numărătorii paralele, noul primar al sectorului este Piedone.

Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat şi care au avut încredere în mine. Le mulțumesc colegilor din PNL care au muncit foarte mult pentru pregătirea acestor alegeri", a scris Cristian Băcanu pe Facebook.

După primele exit-poll-uri, cei doi erau la egalitate perfectă.

Cristian Popescu Piedone a mai fost primar, dar la Sectorul 4, între 2008 și 2015. Avea să demisioneze după tragedia din clubul Colectiv care a dus la moartea a 65 de tineri.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Potrivit procurorilor, infracţiunea de abuz în serviciu constă în eliberarea acordurilor şi autorizaţiilor de funcţionare pentru două societăţi comerciale într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

 

 

Sursa: europalibera.org