Crina Tugui s-a antrenat in Anglia pentru Jocurile Paralimpice de la Beijing

Crina Tugui, reprezentanta Romaniei la Jocurile Paralimpice de la Beijing, a participat, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania, la o tabara internationala de pregatire intensiva, organizata de Federatia Internationala de Tenis (ITF) in perioada 11 - 21 iulie. ( Articolul insotit de imagini poate fi citit la adresa: www.magisterclub.ro )

Tabara de pregatire a avut loc la Centrul National pentru Tenis din Roehampton, Londra, al Federatiei Britanice de Tenis (Lawn Tennis Association) si a avut ca scop pregatirea sportivilor pentru Jocurile Paralimpice de la Beijing.

( Articolul insotit de imagini poate fi citit la adresa: www.magisterclub.ro )

La tabara de pregatire au fost invitati 8 sportivi, dintre care 5 tenismeni si 3 jucatoare de tenis, din 6 tari (Romania, Africa de Sud, Turcia, China, Sri Lanka si Zimbabwe). Acestia au disputat meciuri de pregatire in sistemul round-robin (fiecare sportiv a disputat meciuri, pe rand, cu toti ceilalti sportivi).

Sportivii s-au pregatit sub indrumarea unor antrenori profesionisti, desemnati de ITF, condusi de Mark Bullock, reprezentantul ITF responsabil de dezvoltarea tenisului in scaun rulant.

Tabara de pregatire i-a oferit Crinei sansa de a-si testa potentialul in compania unor adversari redutabili si, in acelasi timp, a ajutat-o pe antrenoarea ei, Roxana Vlase, sa pregateasca o strategie castigatoare in vederea Jocurilor Paralimpice de la Beijing, turneu la care vor participa cei mai buni jucatori de tenis in scaun rulant din lume.

Participarea Crinei Tugui si a antrenoarei Roxana Vlase la acest eveniment a fost sprijinita de Fundatia Vodafone Romania, in baza parteneriatului de anul acesta pentru sport in scaun rulant semnat cu Fundatia Motivation Romania.

Fundatia Motivation Romania, incepand din anul 1995, implementeaza si promoveaza programe de integrare sociala a persoanelor cu dizabilitati. Aceste programe includ: recuperarea medicala, instruirea in folosirea scaunului rulant pentru dezvoltarea abilitatilor de viata independenta, sportul adaptat, advocacy, serviciul pentru incadrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati. Misiunea Fundatiei Motivation Romania este aceea de a initia proiecte care sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone. De la infiintarea sa, in urma cu 10 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 4 milioane de Euro, in sute de programe de caritate si asistenta sociala.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro