Cresteri importante pentru Banca Tiriac

In primele noua luni de activitate ale anului in curs rezultatele financiare ale Bancii Tiriac (RAS) au inregistrat o crestere importanta. In comparatie cu anul trecut activele totale au crescut la peste 24.400 miliarde lei (cu 49% mai mult fata de sept. 2003). Profitul operational a crescut cu 17% fata de aceeasi perioada a anului anterior, atingand 1.144 miliarde lei la 30 septembrie a.c. Banca Tiriac a fost cotata ca a treia banca in sistemul bancar dupa profitul net la nivelul anului 2003.
Fondurile proprii ale bancii au crescut cu 68% in luna septembrie a.c. fata de septembrie 2003. Depozitele clientilor au inregistrat o crestere de 33% fata de aceeasi luna a anului precedent, in acest sens Banca Tiriac detinand o cota de piata de peste 3,6 %.

Volumul creditelor a crescut cu 29% fata de luna septembrie a anului trecut, Banca Tiriac detinand o cota de piata de 3,6% . Din totalul portofoliului de credite al bancii creditele acordate persoanelor fizice reprezinta 42%.

“Evolutia vanzarilor Bancii Tiriac in 2004 catre clientii persoane fizice, indica o tendinta de crestere accentuata a cererii pentru creditele acordate in Euro, sau Lei, cele mai solicitate produse de creditare in acest sens fiind: Creditul Acasa, Creditul Auto si MultiCredit, cel din urma este destinat achiztionarii oricarui gen de produs, sau serviciu.

Totodata, increderea clientilor nostri in Banca Tirac si dobanzile atractive au condus la cresterea cotei detinute de banca pe piata certificatelor de depozit, astfel 11,7% din rezervele persoanelor fizice investite in certificate de depozit sunt economisite prin intermediul Bancii Tiriac’’ a declarat domnul Selcuk Saldirak, presedintele bancii.

Banca Tiriac dispune de o retea de 58 de unitati teritoriale (30 de sucursale, 25 de agentii dintre care 20 agentii deschise in cadrul retelei Metro si 3 puncte de lucru) situate in centrele economice importante ale tarii. Numarul total de clienti a crescut cu peste 71.000 fata de sfarsitul anului anterior fiind la 30 septembrie 2004 de 655.000 din care 624.000 persoane fizice si 31.000 companii.

In prezent numarul de carduri emise a crescut la peste 332.000. Banca Tiriac are o retea proprie, bine dezvoltata, de automate bancare formata din 213 ATM-uri si 1.610 POS-uri. Pana la sfarsitul anului in curs numarul acestora va creste la 250 si respectiv 2.000.
In luna septembrie agentia internationala de rating Fitch Ratings a anuntat imbunatatirea rating-ului bancii pe termen lung de la B la B+ cu prespectiva stabila si a confirmat rating-ul pe termen scurt B, individual D si de sprijin 5T.