Crestere de 15% a comenzilor pentru inchirierea de masini in 2011 datorita turistilor straini

Sixt Rent a Car, lider european in domeniul inchirierilor de automobile, cu birouri in peste 100 de tari, estimeaza ca finalul de an va aduce o crestere de 15% a comenzilor pentru inchirierile de masini. La baza acestei aprecieri se afla un trafic mai ridicat specific perioadei sarbatorilor de iarna, cand turistii straini si romanii stabiliti in alte tari revin in Romania, iar comenzile clientilor de pe plan local care au nevoie de un automobil exact pentru deplasarea pe perioada sejurului sunt in crestere.

„In mod natural piata de rent-a-car vede o efervescenta in perioada sarbatorilor, cand exista o predispozitie si o necesitate pentru deplasare”, a declarat Dudy Perry, CEO New Kopel. „Daca anul trecut cifrele au fost mult peste asteptari, in acest an urmarim o crestere de circa 15% pe acest segment. Avem mai multe linii de clienti pe care urmarim sa ii atragem cu ofertele noastre: atat clienti corporate, care de obicei au un volum stabil de comenzi, cat si turistii straini si clientii romani care inteleg beneficiile inchirierii unei masini la destinatia de vacanta”, a declarat Perry.

Cea mai mare parte a clientilor, in procentaj de circa 80%, sunt clienti straini care vin in Romania pe perioada sarbatorilor pentru a calatori catre statiunile de iarna. Mai mult de 75% dintre acestia inchiriaza de obicei automobile pe o perioada medie de 5 zile.
Sixt Rent a Car a crescut in acest an numarul automobilelor din flota de inchirieri cu 25% ajungand acum la 500 de automobile disponibile la nivel national, cu modele care se incadreaza atat in clasa mini, pentru utilizarea urbana, cat si automobile premium, pentru clientii orientati catre un grad ridicat de confort.
Pe plan local, Sixt Rent a Car acopera cele mai mari centre urbane si noduri de transport, fiind prezenta cu 22 de birouri de inchiriere la nivel national, dintre care 13 sunt in aeroporturi.

De asemenea, incepand cu vara acestui an, SIXT este prezenta si prin noul birou de reprezentare ce a fost inaugurat pe una din principalele artere ale Bucurestiului, Calea Victoriei.
„Avem deja un volum de rezervari inregistrate pentru zilele urmatoare si ne asteptam ca numarul acestora sa creasca in zilele urmatoare. Avem clienti care vin din diferite tari europene, cu predilectie Germania, Italia, Spania si Franta, dar si clienti de pe plan local care urmeaza sa plece spre statiunile din Romania pentru sporturi de iarna. Pentru intervalul 19 decembrie – 4 ianuarie estimam ca vom avea mai mult de 300 de automobile rezervate”, a spus Dudy Perry.
Sixt vine in intampinarea acestor clienti, in perioada sarbatorilor de iarna, cu oferte care pornesc de la 24 de euro + TVA pe zi. De asemenea, pentru cei care doresc sa mearga si pe drumuri mai greu accesibile, Sixt pune la dispozitie si automobile de teren, precum Subaru Forester.

„Urmarim si clientii romani care isi vor petrece vacantele in alte tari, pe partiile din Austria, Elvetia sau Franta. În fiecare an avem cateva mii de romani care merg in Austria, spre exemplu, si care rezerva o masina pentru deplasarea intre statiunile montane”, a declarat Dudy Perry.
Oferta Sixt pentru destinatii de iarna precum Austria include automobile de clasa mica, precum Opel Corsa, care poate fi inchiriata pentru durata de 1 saptamana pentru un tarif total de 287 de euro. Pentru a te putea bucura de condusul pe drumurile din regiunea Tirolului sau Salzburg Sixt are la dispozitie si automobile cu performante superioare si un habitaclu mai generos, precum Opel Astra, care poate fi inchiriat timp de 7 zile pentru un tarif de 322 de euro. 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro