Creditul de nevoi personale de 10.000 de euro, cel mai cerut la nivel national

www.infoStatistici.ro, parte a retelei www.infoBancare.ro, primul instrument care realizeaza, prelucreaza Si furnizeaza studii de piata n timp real din domeniul financiar-bancar, va prezinta analiza cererii de credite la nivel national, din ultimele trei luni. Produsul analizat este creditul de nevoi personale fara ipoteca, unul dintre cele mai cerute de catre clientii bancilor Si ai institutiilor financiare nebancare.

. Majoritatea romnilor ar mprumuta de la banca 10.000 de euro, cea mai solicitata suma pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca
. Top 3 la nivel national: BucureSti (5.000 de euro), Cluj (10.000 de euro) Si
TimiS (5.000 de euro)
. Clientii nu mai merg pe principiul ce suma maxima pot lua

n perioada august-octombrie a.c., cea mai solicitata suma la nivel national pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca a fost de 10.000 de euro, urmatoarele cele mai cautate finantari fiind de 5.000 de euro Si 2.000 de euro, potrivit sondajului realizat de www.infoStatistici.ro. Cercetarea a fost facuta pe baza intentiilor formulate de 2.530 de respondenti din toata tara, care cauta online informatii despre credite, participare concretizata n 8.923 selectii de produse.

Vezi top sume solicitude in Romania

Exista n momentul de fata institutii financiare care acorda pna la 50.000 de euro/echivalent lei sub forma unui credit de nevoi personale fara ipoteca. Binenteles, criteriile de eligibilitate sunt cu att mai drastice cu ct suma este mai mare, dar cel putin n principiu, o persoana poate mprumuta 50.000 de euro fara sa aduca o garantie imobiliara daca ndeplineSte conditiile necesare. Cu toate acestea, romnii ncep sa dea dovada de o anumita educatie financiara: nu mai merg pe principiul ce suma maxima pot lua, ci ncep sa ia n calcul nevoile pe care trebuie sa le acopere cu suma mprumutata de la banca, a declarat Alina MoSneagu, analist financiar n cadrul retelei www.infoBancare.ro.

Cat te poti ndatora cu salariul mediu net pe economie

Un solicitant care n luna august a castigat salariul mediu net pe economie, de 1.339 de lei (echivalentul a 316 euro) poate accesa un credit de nevoi personale fara ipoteca de 10.000 de euro, la un grad de ndatorare de maximum 60% din venit. mprumutul din exemplul de mai sus a fost acordat pe o perioada de zece ani, cu o dobnda anuala efectiva (DAE) de 20%.
Pentru urmatoarea suma nominalizata de participantii la sondaj, de 5.000 de euro, n aceleaSi conditii de acordare a creditului, gradul de ndatorare necesar este de cel mult 30%.

Clasamentul pe regiuni. Cluj Si Constanta, sume mai mari dect Capitala

. DeSi concentreaza aproape 40% din creditele la nivel national, locuitorii Capitalei dau dovada de prudenta n privinta sumei pe care ar mprumuta-o de la banca. 5.000 de euro este finantarea nominalizata de bucureSteni pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca, comparativ cu 10.000 de euro n judetul Cluj, dupa cum arata clasamentul pe judete. Prudenta bucureStenilor e legata de faptul ca n acest moment, creditele restante din Capitala reprezinta o treime din restantele la banci din toata tara, conform datelor Bancii Nationale a Romniei.

. Primele trei regiuni n Top 10 pe judete, realizat n functie de numarul de participanti la sondaj: BucureSti (5.000 de euro), Cluj (10.000 de euro) Si TimiS (5.000 de euro). La nivel regional, sumele cele mai solicitate sunt corelate cu gradul de dezvoltare al judetului respectiv. Astfel, daca bucureStenii au ales creditul n valoare de 5.000 de euro, locuitorii judetului Galati ar mprumuta doar 500 de euro, iar cei ai judetului Braila, 1.000 de euro. ntelegem de aici ca romnii conStientizeaza din ce n ce mai mult situatia economica din tara Si Si anticipeaza actiunile Si achizitiile n piata financiar-bancara pe un orizont de timp mai larg, explica Alina MoSneagu.

Iata cum arata integral Top 10 pe judete, dupa numarul de participanti la sondaj:

1. BucureSti – 5.000 euro
2. Cluj 10.000 euro
3. TimiS 5.000 euro
4. Constanta 10.000 euro
5. Prahova 4.000 euro
6. IaSi 3.000 euro
7. Galati 500 euro
8. Braila 1.000 euro
9. BraSov 2.000 euro
10. ArgeS 5.000 euro

Vezi top sume solicitate pe regiuni

Studiu de caz: Bucuresti

Din analiza intentiilor exprimate de bucureSteni n perioada august-octombrie pe www.infoStatistici.ro, reiese ca cele mai solicitate sume pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca sunt, n ordine: 5.000 de euro, 10.000 de euro Si 2.000 de euro. Un locuitor din Capitala, care cStiga salariul mediu net la nivelul regiunii (1.864 lei/luna n august, adica aproximativ 440 euro), poate accesa un credit de nevoi personale de 5.000 de euro pe o perioada de zece ani, la un grad de ndatorare de 22%.
Important de mentionat este Si faptul ca aceleaSi sume sunt cautate Si n cazul creditelor specifice pentru refinantari, deci sumele nu constituie neaparat o ndatorare suplimentara pe lnga cea existenta, ci mai degraba o intentie de a consolida toate datoriile acumulate n perioada de boom (credite, carduri de credit, overdrafturi) ntr-o singura rata, a mai spus analistul financiar al retelei www.infoBancare.ro.