Credinta in superstitii, un fenomen din ce in ce mai comun

Superstitiosii sunt in toate categoriile soci-profesionale. Nu se poate spune ca cei cu o educatie superioara si cu functii inalte sunt mai putin superstitiosi decat cei care nu au fost pe la scoala, relateaza Discovery News.

Paranormalul face parte din viata de zi cu zi a multor persoane si este luat in serios, influentand fiecare actiune zilnica.

Pentru a descoperi ce ii determina pe oameni sa creada in forte paranormale, doi psihologi au inteprins un studiu in care au vizitat vrajitoare, au petrecut nopti in case bantuite, au mers in expeditii alaturi de vantorii lui Bigfoot, au participat la sedinte de consiliere a oamneilor rapiti de extraterestrii si au realizat doua sondaje ample cu privire la atitudinea oamenilor fata de fenomenele paranormale.

Contrar oricarei teorii, in urma studiilor, cei doi psihologi nu au reusit sa stabileasca profilul persoanei predispuse la credinte oculte. Superstitiosii fac parte din toate categoriile socio-profesionale, fara a prezenta o densitate mai mare intr-un domeniu specific.

Se credea ca cei superstitiosi sunt oameni fara studii superioare care traiesc in mediul rural, dar studiul contrazice aceasta ipoteza.