Crearea unui site web de prezentare pentru firma - investitie pentru afacere pe termen lung

Solutiile de web design sunt indispensabile oricarei afaceri care doreste sa isi promoveze serviciile/produsele catre un numar mare de persoane, la costuri cat mai mici. Mediul online a devenit o piata profitabila pentru orice afacere, indiferent de nisa. Un site web care aduce castiguri, va presupune mereu costuri pe termen lung.

Colaborarea cu o companie care se ocupa in acest domeniu si ofera servicii de calitate in web design iti poate aduce o serie de beneficii pe termen lung. Etapele dezvoltarii unui site de prezentare sunt bine definite si nu sunt greu de urmat. Astfel, va prezentam modalitatiile principale pentru a crea si a dezvolta site-ul web dorit.

Design-ul site-ului

Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri in crearea unui site web. De aceea, accentul este pus pe design. Design-ul site-ului cuprinde un design personalizat, ce are la baza identitatea companiei, a culorilor, a fonturilor. Design-ul este elementul definitoriu al site-ului. In primele secunde utilizatorul este atras pentru a ramane pe site si sa isi caute informatiile nevoite. Din punct de vedere al design-ului este important ca site-ul sa fie responsive, sa ofere o experienta placuta utilizatorului si continut de calitate.

Site responsive

Pentru ca site-ul sa fie responsive trebuie sa se poata adapta pe device-ul pe care se ruleaza site-ul. In majoritattea cazurilor, lumea acceseaza site-urile de pe smartphone-uri. Dar site-ul trebuie sa fie adaptat pentru a lua toate posibilitatile de accesare in calcul, pentru ca altfel, va pierde clienti. Aici includem afisarea corecta pe telefon, tableta si desktop.

Continutul

Cotinutul site-ului trebuie sa fie de calitate, pentru ca acest lucru determina utilizatorul sa ramana pe site. Asta inseamna ca site-ul trebuie sa contina informatii concrete.

Experienta utilizatorului

Este foarte importanta, aceasta se bazeaza pe simplitate si interactivitate. De asemenea, site-ul trebuie sa aiba si o viteza buna de incarcare conform algoritmului de la Google Page Speed.

Domeniul

Reprezinta o posibila cheltuiala sau nu, pe o perioada lunga de timp. Acest lucru depinde foarte mult de extensia pe care o alegi. De exemplu, extensiile de tipul .ro se plateau pe viata, fara cheltuieli ulterioare, iar domeniile cu extensiile de tipul .com, .org, .net, .info, implica costuri anuale. Sunt recomandate domeniile de tipul .ro, pentru ca nu implica costuri pe termen lung si genereaza rezultate mai bune in motoarele de cautare locale, romanesti.

Gazduirea web

Acest lucru poate reprezenta o adevarata cheltuiala daca dispuneti de un site web foarte popular. Desigur, atunci cand site-ul este vizitat frecvent si dispune de o audienta foarte mare, productivitatea companiei este in crestere, dar nu este o anume regula. Uneori, daca audienta este mica, este din cauza companiei specializate care s-a ocupat de web design, chiar daca consumul de resurse este mare.

Mentenanta

Un site web implica mai mult decat sa fie publicat pe un anumit domeniu, are nevoie de intretinere si o anumita atentie din partea managerului. In cele mai multe cazuri, o firma care se respecta alege sa plateasca o firma de web design, astfel toate sarcinile de mentenanta sunt in responsabilitatea echipei de profesionisti.

SEO - Promovarea site-ului

Toate lucrurile mentionate mai sus, vor asigura conditiile prielnice pentru vanzare, dar este nevoie si de o promovare frecventa a site-ului web. Aici apare promovarea SEO - cea care apare in motaorele de cautare - sau cele obisnuite prin link-uri, bannere, Adwords. De regula, pe termen lung, cea mai mare parte de bani se duce pe promovare. Pentru ca, Internetul a devenit deja foarte stufos si bogat, si este nevoie de resurse financiare pentru a te putea impune pe piata online. Cu cat alocati cat mai multi bani promovarii, cu atat rezultatele vor fi mai bune.

Aceasta optimizare SEO pentru motoarele de cautare ajuta site-ul sa fie gasit pe Google pentru criteriile dorite. Optimizarea de tipul ON PAGE a unui site este necesara pentru a asigura afacerii tale cele mai bune conditii de vizibilitate in Google pe orice tip de termen, mediu-lung.

In mediu online, ai la dispozitie mai multe instrumente de comunicare decat in mediul fizic, iar impactul pe termen lung va fi mult mai mare.

Sper ca informatiile prezentate mai sus, v-au fost utile si ca ati aflat lucruri pe care nu le stiati despre site-ul web pe care le puteti aplica in strategia de implementare a noului vostru proiect.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro