Craiova: Un politist a refuzat dulciurile primite ca mita

Marţi, 14 martie 2006, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Anticorupţie Craiova au fost sesizaţi de către conducerea I.P.J. Olt cu privire la faptul că un agent de poliţie a refuzat să ia mită de la un bărbat, pentru a da o soluţie favorabilă în dosarul in care acesta era cercetat.

În baza sesizării, ofiţeri ai D.G.A. – Serviciul Teritorial Anticorupţie Craiova – Biroul Anticoruptie Olt, sub directa coordonare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au demarat cercetările şi au realizat flagrantul.

Astfel, ieri, în jurul orelor 14.00, cetăţeanul T. Dan l-a contactat pe agentul de poliţie Boteanu Aurel şi în urma discuţiilor purtate cu acesta i-a oferit poliţistului suma de 1 milion lei şi un colet cu diverse produse (cafea şi dulciuri) în valoarea de aproximativ 500 000 ROL pentru a-i da o soluţie favorabilă în dosarul penal în care T. Dan era cercetat pentru evaziune fiscală. In sarcina acestuia se reţinuse faptul că, in urma unui control economic efectuat de către poliţişti la firma unde acesta era asociat au fost depistate venituri neevidenţiate în contabilitate. După primirea sumei de bani şi a pachetului, în biroul şefului de post au pătruns lucrătorii DGA – Biroul Teritorial Anticorupţie Olt, împreună cu procurorul, procedând la identificarea cetăţeanului şi dispunând întocmirea de acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Pe numele lui T. Dan a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, urmând ca, in cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă.