Covid-19. Restricții și carantină în Europa. Australia obține un prim succes

noiembrie 3, 2020

Germania a intrat în carantină parțială timp de o lună într-o perioadă în care tot mai multe țări din Europa impun noi restricții ca urmare a valului doi al pandemiei de coronavirus care vine cu noi recorduri de cazuri.

Criza coronavirusului pune probleme și spitalelor din Statele Unite care se confruntă cu 80-90 de noi îmbolnăviri zilnice. Chiar dacă pandemia prezintă o imagine negativă pe tot globul, statul australian Victoria a obținut o victorie rară împotriva virusului, ajungând luni la a patra zi la rând cu zero cazuri. Recordul neîntrerupt vine la o săptămână după ce Victoria a ușurat carantina strictă impusă asupra celui de-al doilea oraș cel mai populat din Australia, Melbourne, după mai mult de 100 de zile fără o creștere a cazurilor.

Australia a redus dramatic numărul de cazuri de la un vârf de aproximativ 400 în iulie la doar câteva în ultimele zile.

Odată cu impunerea carantinei, cancelarul Angela Merkel a declarat că a încercat să liniștească scepticii îngrijorați de impactul social și economic al noilor măsuri.

"Lumina de la capătul tunelului este încă destul de departe", a declarat ea într-o conferință de presă, spunând că speră ca familiile să se poată aduna împreună pentru Crăciun.

De asemenea, țări europene precum Portugalia, Polonia, Marea Britanie și Grecia impun restricții, carantină și alte restricții. În Italia, care a avut unul dintre cele mai lungi carantine din lume în primăvară, prim-ministrul Giuseppe Conte a rezistat presiunilor pentru noi ordine naționale de carantină totală în favoarea unei abordări care vizează regiunile cele mai afectate.

Kosovo a reintrodus carantine pentru cetățenii vârstnici și a impus restricții asupra adunării publice, în timp ce încearcă să limiteze un număr mare de cazuri de coronavirus.

Statele vecine Serbia, Bosnia, Macedonia de Nord și Croația au înregistrat, de asemenea, un număr record de cazuri în ultimele săptămâni, dar s-au abținut de la a impune măsuri stricte pentru a opri răspândirea.

Virusul a înregistrat recorduri negative și în Franța, unde a atins un record de 52.518 de cazuri. Pacienții cu COVID-19 ocupă acum mai mult de 70% din unitățile de terapie intensivă din Franța, iar guvernul avertizează că mortalitatea va crește probabil, iar spitalele vor fi copleșite de bolnavi.

Săptămâna trecută, Franța a instituit o a două carantină, ordonând tuturor companiilor neesențiale să închidă și oamenii să rămâne în case cel puțin o lună. Principala excepție de la această carantină este pentru școli.

 

 

Sursa: europalibera.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro