Coronavirus, România: Un bărbat din Ialomița, de 74 de ani, al 12-lea deces

Al 12-lea caz de deces din cauza infecției cu coronavirus este un bărbat de 74 de ani din județul Ialomița, internat la Bacău, în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie și a fost internat pe 22 martie în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică, transmite Grupul de Comunicare Strategică. 

Cât privește cazul 11, aceasta este o femeie de 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat marți. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai. 

GCS precizează că, dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de luni. 

 

Sursa: europalibera.org