Cori Gramescu dezvaluie planul revolutionar prin care slabesti 30 de cm in talie in 6 luni

februarie 7, 2024

Noua strategie de slabire rapida promite sa ajute femeile care se confrunta cu obezitate sa scape de 20 de kg si 30 de cm din talie prin mancare naturala, sport acasa si sesiuni de mentorat nutritional.
Grasimea de pe abdomen, cunoscuta sub numele de grasime viscerala, este extrem de nesanatoasa si poate fi un semnal serios de alarma al dezvoltarii bolilor metabolice cronice, fie ca este vorba despre hipertensiune, boli cardiovasculare sau diabet. Grasimea care se ascunde chiar sub piele in mare parte din corp se numeste grasime subcutanata. Acest tip de grasime situata in jurul partilor laterale, fesieri, coapse sau bratelor poate avea un aspect neplacut din punct de vedere estetic, dar mai inofensiva spre deosebire de grasimea viscerala.
Atunci cand incepem un program de slabire este imposibil sa tintim doar grasimea de pe abdomen, dar o scadere in greutate va ajuta atat la micsorarea taliei si, cel mai important, va ajuta la reducerea grasimii viscerale, care se afla sub peretele abdominal in organe si in mucoasa din jurul intestinelor.
Cel mai precis mod de a determina gradul de grasime viscerala este scanarea CT sau RMN. Dar exista modalitati mai simple de a sti daca aveti multa grasime viscerala sau subcutanata. Prima este forma corpului. Persoanele cu corpul in forma de para (caracterizat prin solduri si coapse mai mari), tind sa aiba mai multa grasime subcutanata, iar cele cu trupul in forma de mar (caracterizata printr-o talie mai mare), au mai multa grasime viscerala. A doua modalitate este circumferinta taliei (89 cm la femei si de peste 102 la barbati indica o cantitate nesanatoasa de grasime viscerala).
Cum stim daca avem grasime viscerala, de ce este atat de periculoasa si ce putem face in privinta ei? Cori Gramescu, nutritionist si antrenor de pilates explica riscurile la care ne supunem daca avem grasime viscerala, ce afectiuni sunt legate de acest tip de grasime si in ce consta planul revolutionar in 6 pasi destinat femeilor cu varste cuprinse intre 35 si 50 de ani care se confrunta cu excesul de grasime abdominala.
Grasimea abdominala viscerala
Grasimea viscerala este stocata in cavitatea abdominala si inconjoara organele interne. Este foarte daunatoare, deoarece se acumuleaza adanc in cavitatea abdominala si este asociata cu o serie lunga de probleme grave de sanatate, printre care: tulburari metabolice (grasimea viscerala este asociata cu rezistenta la insulina si sindromul metabolic, care pot duce la diabet de tip 2); boli cardiovasculare (exista un risc crescut de boli de inima din cauza substantelor inflamatorii si citokinelor eliberate de grasimea viscerala). La femei, grasimea viscerala este, de asemenea legata de cancerul de san si probleme cu vezica biliara. Alte afectiuni legate de grasimea viscerala includ accidentul vascular cerebral, afectarea functiei pulmonare, arsuri la stomac, dificultati de somn si migrene.
Toata lumea este oarecum predispusa genetic sa stocheze grasimea in mod diferit. Hormonii joaca, de asemenea, un rol important, motiv pentru care la barbati grasimea se depune pe abdomen, iar la femei pe solduri si coapse.
Pentru a aborda grasimea viscerala, se recomanda o combinatie intre o dieta echilibrata, exercitii fizice si schimbari in stilul de viata. „O dieta de tip mediteranean si exercitiile aerobice moderate executate cu greutati mici sunt strategii eficiente pentru a reduce din grasimea depusa in interiorul cavitatii abdominale. Din perspectiva alimentara, o dieta care asigura cel putin 30 de grame de fibre alimentare provenind dintr-o varietate larga de fructe si legume si proteine slabe provenind din peste salbatic si carne de pui sau curcan crescut liber, formeaza baza unui plan alimentar antiinflamator care sustine pierderea semnificativa in greutate. Evitati carbohidratii simpli si luati-va energia din cereale neprocesate (orez brun, ovaz, quinoa, amarant, hrisca). In plus, pentru o buna sanatate digestiva este nevoie de cel putin 20 de sortimente de legume si fructe diferite consumate saptamanal. In ceea ce priveste exercitiile fizice, acest tip particular de grasime raspunde foarte bine la efortul cardiovascular insotit de un grad de rezistenta fizica medie ( clasele de aerobic in grup, clasele moderate de ridicare de greutatii sau antrenamentele tip circuit).”, sustine Cori Gramescu, nutritionist si antrenor de pilates.
Grasimea abdominala subcutanata
Grasimea subcutanata este situata chiar sub piele si este mai putin asociata direct cu riscurile pentru sanatate in comparatie cu grasimea viscerala. Cu toate acestea, o cantitate excesiva de grasime subcutanata poate indica o compozitie corporala nesanatoasa si poate sugera prezenta excesului de grasime viscerala sau chiar unele probleme hormonale.
In timp ce grasimea subcutanata este necesara pentru protectie si stocarea energiei, prea multa poate duce la boli cardiovasculare, diabet, accident vascular cerebral si alte probleme de sanatate.
„Pentru femeile cu un strat semnificativ de grasime subcutanata, antrenamentul cu greutati pentru dezvoltarea masei musculare si o dieta bogata in proteine poate fi benefica, mai ales daca aceste schimbari sunt insotite de sesiuni mai lungi (60 de minute) de exercitii cardio cu intensitate scazuta pentru a reduce depozitele de grasime.”, explica nutritionistul.
Ambele tipuri de grasime abdominala pot fi gestionate eficient printr-un plan personalizat de dieta, exercitii fizice si modificari ale stilului de viata. De aceea este foarte important sa consultati specialist in nutritie pentru a dezvolta o strategie eficienta de gestionare a greutatii pe termen lung.
Plan de interventie in 6 pasi: Minus 20 de kilograme si minus 30 de cm in talie, in sase luni
Cori Gramescu a lansat un plan revolutionar in 6 pasi, destinat femeilor cu varste cuprinse intre 35 si 50 de ani care se confrunta cu excesul de grasime abdominala, care nu numai ca isi propune sa ajute la pierderea semnificativa in greutate, ci se concentreaza si pe imbunatatirea sanatatii generale si a bunastarii. „Clientele mele sunt femei extrem de active, care adeseori jongleaza cu diferitele roluri din viata personala si profesionala. Sunt mame, sotii, dar si profesioniste dedicate, au grija de familie, dar sunt preocupate si de dezvoltarea personala. Inteleg prea bine provocarile unice cu care se confrunta femeile din grupa de varsta de 35-50 de ani, in special cele care traiesc in medii urbane, au un ritm alert de viata, sunt preocupate de sanatate, pierdere in greutate si auto-perfectionare, dar care se confrunta cu constrangeri majore de timp, niveluri ridicate de stres, ore lungi de naveta si vieti de familie solicitante. Planul nostru nu se refera doar la pierderea in greutate, este o calatorie catre o viata mai sanatoasa si mai linistita.”, afirma Cori Gramescu.
Programul sustinut de cercetare stiintifica si expertiza de inalta calitate si care asigura cele mai eficiente strategii pentru abordarea obezitatii abdominale, include:
Dieta personalizata: Un plan de dieta personalizat care reduce inflamatia, scade nivelurile de colesterol si creeaza un deficit caloric sustenabil pentru pierderea in greutate.
Plan de exercitii personalizat: O combinatie de exercitii bazate pe dispozitia unica a grasimii, pentru a reduce rezistenta la insulina, a echilibra coloana vertebrala si pentru a crea un procent sanatos de masa musculara in corp, pentru a reduce raportul grasime/muschi.
Consiliere comportamentala: Utilizarea modelului TTM (transtheoretical model of change) in consilierea privind obezitatea pentru a stabili obiective realiste, aborda barierele in gestionarea greutatii si promova schimbari pozitive in stilul de viata. De asemenea, indrumarea nutritionala continua si suportul constant ajuta la cresterea eficientei pierderii in greutate.
Managementul stresului: Tehnici pentru reducerea stresului cronic, cunoscut pentru contributia la acumularea grasimii abdominale. Sesiuni de relaxare ghidata, practici somatice si tehnici de bio-hacking practicate zilnic, contribuie la diminuarea efectelor negative ale stresului zilnic asupra corpului.
Rutina somnului: Pentru a preveni cresterea grasimii abdominale sunt necesare sapte pana la noua ore de somn pe noapte. De asemenea, practicarea asocierilor de somn pentru a crea o stare de relaxare inainte de somn, creste nivelul de refacere nocturna.
Suport continuu: Suport pe termen lung si urmarire pentru a asigura o gestionare sustenabila a greutatii si imbunatatirea sanatatii.
Cercetarile au dezvaluit faptul ca o cantitate mare de grasime pe abdomen prezinta riscuri grave pentru sanatate. Dar amenintarile reprezentate de grasimea abdominala pot fi reduse, dar necesita efort si rabdare. Pentru a pierde grasimea suplimentara si a impiedica revenirea acesteia, urmariti o pierdere lenta si constanta in greutate, abordati o dieta si un plan de exercitii fizice personalizate care sigur vor functiona.
Despre Cori Gramescu
Cori Gramescu, nutritionist si instructor de pilates a reusit de-a lungul unei cariere de peste 18 ani sa ajute peste 35.000 de oameni sa-si schimbe vietile, sa ajunga la greutatea dorita, fara epuizare si fara infometare. Prima sa carte - “Vindecarea relatiei cu mancarea si cu propriul corp” este o poveste personala despre sanatate si echilibru, o carte cu recomandari si sfaturi atat din zona de sport, cat si din zona de nutritie, dar si prima carte din Romania cu un cerc de suport pentru toti cititorii.
Cori Gramescu este omul care s-a luptat cu kilogramele in plus si a castigat. Cori interactioneaza zilnic cu mii de femei dornice sa descopere secretele unui trup sanatos. De pe canalele de social media, utilizatorii pot afla raspunsuri la intrebari despre mancare, sport, retete, obiective realiste pentru transformare, dar si despre modul in care stresul afecteaza digestia sau despre cum pot pune capat mancatului emotional.


Articol furnizat de KomuniK - Comunicate de presa

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro