Cord Blood Center - prima companie autorizata de servicii de family banking, banca de depozitare celule STEM

iulie 4, 2008

•Este prima companie autorizata in Romania sa ofere servicii de "family banking" (banca de depozitare sange placentar in regim privat).
•Ne-am infiintat in anul 2004 si am primit autorizarea de functionare un an mai tarziu.
•In luna martie 2006 am efectuat PRIMA RECOLTARE DE SANGE PLACENTAR DIN ROMANIA
•Incepand cu anul 2007, aria de acoperire a recoltarilor s-a extins in intreaga tara, in prezent efectuand recoltari pentru toti cetatenii romani stabiliti in tarile Uniunii Europene
•Cord Blood Center si Cord Blood Center RO sunt reprezentanti ai "Registrului Slovac al Celulelor Hematopoetice - EUROCORD"

Fundatia EUROCORD ROMANIA
• Scopul fundatiei este unul caritabil, avand urmatoarele obiective:
-Informarea si sustinerea medicilor implicati in domeniul transplantului medular din Romania
-Crearea unui registru cu acoperire nationala de celule hematopoetice de sange placentar cu titlu gratuit pentru cetatenii romani
-Administrarea unui registru public de sange placentar, cu titlu gratuit pentru cetatenii romani
-Sustinerea energica a activitatii de cercetare in domeniul utilizarii celulelor hematopoetice si mezenchimale
•Fundatia are ca membri nume importante din domeniul cercetarii in imunologie, transplantologie si ginecologie, precum si lideri importanti de opinie din randul obstetricienilor.

CBC LABORATORIES S.A.
•Este primul laborator din Romania care proceseaza sange placentar si prima banca privata de celule stem din Romania
•Datorita obiectului sau de activitate, laboratorul se subordoneaza normelor si legislatiei in domeniul transplantului, in vigoare incepand cu anul 2006
•Laboratorul a primit toate autorizarile de functionare din partea institutiilor din Romania abilitate sa certifice astfel de unitati medicale: Agentia Nationala de Transplant, Agentia pentru Sanatate Publica, Colegiul Medicilor din Romania.
•Laboratorul functioneaza conform standardelor in vigoare in tarile Uniunii Europene

Dorim sa subliniem faptul ca, dincolo de serviciul de prelevare a sangelui placentar in sistem privat pe care il ofera Cord Blood Center tuturor familiilor interesate, exista si o latura sociala pe care o imbraca activitatea CBC Laboratories : In cazul in care in familliile care au apelat la aceasta procedura exista un copil bolnav de leucemie, limfom sau alta boala maligna si se doreste prelevarea de sange placentar pentru cel de-al doilea copil, aceasta din urma recoltare se face in mod gratuit.
De asemenea, grefele de transplant la care s-a renuntat din diverse motive, devin bunuri publice, gratuite, la care au acces toti cetatenii romani, prin intermediul Fundatiei Eurocord Romania care administreaza un registru public de sange placentar.

Despre activitatea noastra...

•Avem sediul central la Cluj-Napoca, detinem un punct de lucru in Bucuresti si acoperim intreaga tara prin reprezentantii nostri zonali (Iasi, Timisoara si, in curand, Constanta)

•Oferim in permanenta informatii cu privire la procedura de recoltare de sange placentar si prin intermediului serviciului de call-center si a consultantilor medicali care sunt pregatiti sa ofere informatii in mod profesionist

•Am participat, prin Fundatia Eurocord Romania, la dotarea cu aparatura si necesar instrumentar a sectiilor de neonatologie si pediatrie a unor spitale din tara

•Ne-am implicat in campanii sociale si vom fi prezenti acolo unde este nevoie de sprijin

•Ne vom alatura proiectelor care vizeaza sustinerea unor cursuri de pregatire si consiliere a viitoarelor mame

•Continuam sa ne pastram pozitia de lider pe piata romaneasca, in ciuda firmelor concurente care au aparut pe acelasi segment

•In februarie 2008 Cord Blood Center Ro si Fundatia Eurocord Romania au participat la Gala de decernare a Premiilor "Carol Davila" din Bucuresti, au fost nominalizate la categoria "Initiativa anului 2007" si au castigat acest premiu pentru "Deschiderea primului laborator de sange placentar la Cluj".

•In mai 2008, in cadrul Galei "Premiilor media de excelenta", postul de televiziune Antena 1 a premiat Cord Blood Center cu "Diploma de excelenta pentru initiativa de a deschide primul laborator de procesare de sange placentar din Romania" la Cluj

•In iunie 2008 s-a 'nascut" la Cluj primul laborator de procesare a sangelui placentar care va procesa, analiza si stoca unitati de sange placentar.

•Suntem mereu aproape de clientii nostri, comunicam prin materiale de promovare explicite, avem un site up-datat in permanenta cu date despre activitatea noastra si noutati din domeniul transplantului hematopoetic.

10 lucruri care ne recomanda:

1.Experienta. Suntem prima companie autorizata in Romania sa ofere servicii de "family banking" de sange placentar. Am efectuat prima recoltare de sange placentar din Romania.

2.Consecventa. Continuam sa acoperim cea mai mare parte a pietei nationale pe segmentul acestui serviciu.

3.Legalitate. Cord Blood Center Ro functioneaza sub girul Agentiei Nationale de Transplant, cu autorizatia de functionare emisa de Ministerul Sanatatii din Romania, tehnicile de recoltare, transport precum si instrumentele utilizate fiind supuse procedurilor standard prevazute in legislatia Uniunii Europene din domeniul recoltarii si prezervarii de celule stem.
De asemenea, majoritatea unitatilor spitalicesti in care se efectueaza recoltarea de sange placentar beneficiaza de logistica necesara pastrarii temporare a sangelui placentar recoltat pana in momentul preluarii de catre reprezentantii Cord Blood Center Ro.

4.Garantie. Cord Blood Center RO este reprezentantul "Registrului Slovac al Celulelor Hematopoetice - EUROCORD". Acesta din urma este detinatorul certificatului GMP (Good Manufacturing Practice) si este membru al retelei internationale pentru schimburi de maduva osoasa si sange ombilical BMDW (Bone Marrow Donor Worldwide). Beneficiem de sustinerea unor nume importante din domeniul cercetarii in imunologie, transplantologie si ginecologie, precum si lideri importanti de opinie din randul obstetricienilor.

5.Profesionalism. Certificatul medical eliberat de catre Cord Blood Center prezinta in mod detaliat toti parametri biologici ai unitatii de sange placentar recoltat.

6.Fair-play. Pentru serviciile oferite de Cord Blood Center, se plateste numai dupa pregatirea transplantului si verificarea lui. In cazul in care sangele placentar este contaminat sau daca transplantul pregatit din acesta nu este utilizabil pentru transplantare, serviciile oferite sunt GRATUITE. Mai mult decat atat, Cord Blood Center nu accepta achitarea taxei in avans pentru urmatorii 10 ani. Consideram imorala incasarea de bani pentru un serviciu inca neprestat. Taxa anuala poate fi platita intr-o singura transa sau in trei rate.

7.Siguranta. Laboratorul si banca se afla situate in zone geografice fara risc seismic, cu o rata a criminalitatii scazute
8.Continuitatea. Pastram o permanenta legatura cu clientii nostri, oferindu-le noi informatii referitoare la domeniul transplantologiei
9.Perspectiva si implicare in social. Crearea unui registru public de sange placentar in Romania, la care sa aiba acces in mod gratuit toti cetatenii romani

10.Ne recomanda promptitudinea, profesionalismul si seriozitatea intregii echipe !

Ce este sangele placentar ?

Sangele placentar reprezinta "vehiculul" prin care se asigura necesarul de oxigen si de substante nutritive, fundamentale pentru cresterea si dezvoltarea fatului. Studiile au demonstrat prezenta de celule stem hematopoetice in sangele placentar, utilizarea acestora reprezentand o alternativa valoroasa a transplantului medular.

Momentul nasterii reprezinta sansa unica de prelevare a acestui sange placentar. In mod normal, cordonul ombilical si respectiv placenta, dupa momentul nasterii, sunt considerate "deseuri ale sarcinii", fiind distruse prin incinerare. Practic, odata cu acestea se distruge si bogata resursa de celule stem din sangele placentar.

Folosit inca din 1988, in peste 10 000 de transplanturi, reprezinta o alternativa acceptata din punct de vedere terapeutic, etic si financiar al transplantului medular.
Sangele placentar poate fi depozitat pe perioade nedeterminate, fiind disponibil imediat. Celulele stem existente in sangele placentar pot trata peste 70 de boli

Recoltarea sangelui placentar este o procedura simpla, neimplicand niciun risc sau durere pentru mama sau fat.
30 de secunde dureaza recoltarea sangelui placentar de la o pacienta, daca procedura este executata de catre un bun recoltator. In cazul unuia cu mai putina experienta, procedura poate dura maxim 3 minute.

10.000 de transplanturi de singe placentar au fost facute pana acum in intreaga lume, metoda fiind folosita in 50% din transplanturile hematopoetice din Japonia si 50% din transplanturile la copiii americani.
In Slovacia, peste 60 % dintre femeile care nasc apeleaza la procedura de recoltare a sangelui placentar
4000 de oameni mor anual de leucemie in intreaga lume. Transplanturile hematopoetice cu celule stem din singele placentar reprezinta o sansa in plus pentru viata.

Banca publica / banca privata de sange placentar...

In Europa, singele placentar este stocat in sistem de banca privata si banca publica. Cei care apeleaza la banca privata au posibilitatea de a-si pastra, contra cost, unitatile de singe colectate doar pentru copilul lor sau pentru o ruda apropiata.
Cord Blood Center Ro a fost prima companie care a inceput sa ofere servicii de "private banking" de sange placentar. Aceasta inseamna ca orice viitoare mama poate apela, contra cost, la recoltare de sange placentar care va fi depozitat (in regim privat), adica fara sa il doneze, pastrand dreptul de proprietate pe intreaga durata de viata a copilului, urmand sa poata beneficia de acesta in caz de nevoie.
In ceea ce priveste bancile publice, acestea ofera posibilitatea mamicilor de a dona singele placentar care apoi va fi procesat si stocat, aparind apoi intr-un registru public. De el pot profita toti cei care se afla pe listele de asteptare pentru un transplant hematopoetic.
La acest lucru s-a gandit Fundatia Eurocord Romania, care are, printre alte obiective, administrarea, imreuna cu CBC Laboratories a unui registru de sange placentar, la care sa aiba acces, in mod gratuit, toti cetatenii romani.
Spre deosebire de recoltarea pentru uzul propriu (familial) al sangelui placentar, donarea in vederea bankingului public va putea fi efectuata exclusiv in unitatile medicale care fac parte din proiectul "banking public de sange placentar" si doar in baza criteriilor generale de includere si excludere a donatorilor.
In general, singurul lucru care ar pune probleme existentei si sustinerii unei banci publice este mentalitatea inca usor retrograda privind actul "donatiei".
Ca exceptie, in cazul donarii sangelui placentar, lucrurile ar trebui sa fie mai simple, deoarece mamica are trei alternative din care va putea alege, in mod rational: de a pastra unitatile de sange placentar si de a plati pentru asta, de a dona singe, neavind nimic de pierdut si de a refuza donarea, situatie in care totul se arunca impreuna cu placenta.
Neexistand nici un risc sau un dezavantaj legat de procedura, orice persoana rationala va exclude a treia varianta si va alege intre cele doua. Daca i se explica in mod logic si normal, femeia va alege. E o sansa in plus pentru propriul copil sau o alternativa nesperata pentru o alta mama...

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro