CORA a luat toate masurile de prevenire a infestarii cu virusul H5N1

CORA a luat toate măsurile de prevenire a infestării cu virusul H5N1, pentru protecţia şi siguranţa clienţilor săi.

La sfârşitul săptămânii trecute, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a Municipiului Bucureşti au hotărât, în urma suspectării de infestare cu virusul gripei aviare, retragerea de la vânzare a mai multor cantităţi de carne de pasăre.

Imediat, la recomandarea DSV Bucureşti, Cora a retras de la vânzare şi a izolat întreaga cantitate de carne provenită de la furnizorul S.C. Zanfir SNC, singurul furnizor al hipermarketurilor Cora Pantelimon şi Cora Lujerului ale cărui produse sunt suspectate de contaminarea cu virusul H5N1.
Astfel, Cora a retras 969,6 kg de carne de pasăre de la Cora Pantelimon, respectiv 83,7 kg de la Cora Lujerului.

Până la efectuarea analizelor sanitar-veterinare asupra cantităţii de carne retrase, clienţii noştri sunt asteptaţi la Serviciul Clienţi din hipermaketurile Cora Pantelimon şi Cora Lujerului, în cazul în care există rezerve asupra produselor din carne de pasăre cumpărate. În această situaţie, Cora va rambursa clienţilor săi întreaga sumă plătită pentru achiziţionarea în perioada 13-15 mai a oricărui produs provenit de la furnizorul S.C. Zanfir SNC.