Copiii moderni, despre Sarbatoarea Craciunului: „Pastorii au gasit ieslea folosind Google Maps”

Rezultatele ingrijoratoare ale unui studiu efectuat de organizatia de consiliere parentala Netmums demonstreaza faptul ca Sfanta Sarbatoare a Nasterii Domnului isi pierde treptat din insemnatatea religioasa. Se remarca o tendinta de amestecare a elementelor traditionale, regasite in Biblie, cu situatii contemporane.

Copiii inclusi in studiu au avut varste cuprinse intre 5 si 12 ani. Se pare ca acestia nu mai fac o distinctie clara intre fenomenele petrecute in trecut si cele din era moderna, fiind siguri ca si pe atunci se foloseau telefoane mobile si exista internet.

De exemplu, din sondajele efectuate de Netmums, rezulta ca un sfert dintre copiii participanti sunt convinsi ca pastorii au gasit ieslea in care a fost nascut Iisus cu ajutorul tehnologiei Google Maps.

La intrebarea: „Cine a fost Iisus?” (Jesus – in limba engleza), 1 din 5 copii a ales varianta de raspuns „Un jucator de fotbal de la echipa Chelsea”. De asemenea, un sfert dintre cei mici cred ca nasterea lui Iisus a avut loc intr-o biserica si 1 din 10 considera ca la acel moment a participat si renul Rudolph.

In plus, foarte multi nu stiu exact ce anume se sarbatoreste in aceasta zi. Conform parerii majoritatii, este ziua de nastere a lui Mos Craciun, de aceea se si ofera cadouri. Destul de logic, in opinia lor.

Rezultatele socante ar putea fi cauzate de faptul ca traditiile si obiceiurile de Craciun nu mai sunt pastrate; in schimb, se promoveaza tot mai mult reinterpretarile moderne. Organizatia Netmums a precizat ca doar o treime dintre scoli mai organizeaza spectacole care prezinta Nasterea Domnului in modul descris in Biblie, toate celelalte preferand variante „upgradate”.

Sursa: Mirror