Copiii invata in somn mai bine decat adultii

martie 1, 2013

In timpul somnului creierul isi face actualizarile si se restarteaza pentru ca a doua zi sa functioneze la performante maxime. El ia informatiile adunate de-a lungul zilei in subconstient, le proceseaza si le transforma in informatii constiente si explicite. De obicei, copiii obtin rezultate mai slabe decat adultii atunci cand au sarcini cognitive, dar un nou studiu demonstreaza ca sunt mai buni la conversiile realizate in timpul somnului.

Copiii dorm mult mai profund decat adultii, ceea ce le stimuleaza o activitate electrica mult mai intensa la nivelul creierului. Acest lucru permite conversia cantitatii mari de informatii adunate in subconstient in cunostinte pe care si le va putea aminti in mod intentionat.

Studiul a fost publicat in „Nature Neuroscience” la inceputul acestei saptamani. Pentru realizarea cercetarii au fost studiati 35 de copii cu varste cuprinse intre 8 si 11 ani, dar si 37 de adulti cu varste de la 18 la 35 de ani. Li s-a cerut sa apese o serie de butoane care se se aprindeau in fata. Jumatate au facut aceasta actiune inaintea somnului, iar cealalta jumatate dupa somn. Dupa aproximativ 10-12 ore li s-a cerut sa-si aminteasca succesiunea celor opt leduri pe care le-au apasat.

Dupa somn, aproape toti copiii au reusit sa-si aminteasca foarte clar succesiunea luminilor, in timp ce adultii nu mai prea stiau despre ce a fost vorba. Atat adultii, cat si copiii au avut rezultate mai bune dupa somn.

Acest experiment este oarecum unic deoarece reuseste sa scoata in evidenta exact transferul amintirilor din implicite, in explicite.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro