Controale la distribuitorii de autoturisme

Ministerul Economiei si Comertului si OPC au controlat ieri, 8 august 2005 modul de furnizare de catre distibuitorii de autoturisme noi din Pitesti a informatiilor referitoare la consumul de carburant si emisiile de CO2. Acest control a avut loc in conformitate cu planificarea pentru semestrul II 2005 a actiunilor de control privind respectarea prevederilor HG nr. 343/2004 privind furnizarea informatiilor referitoare la consumul de carburant si emisiile de CO2 ale autoturismelor noi, destinate cumparatorilor la comercializare.

Din cei 10 agenti economici controlati, 8 respecta prevederile reglementarii mentionate sau se afla in faza avansata de conformare. Acestia sunt NEXT AUTOMOBILE SRL (distribuitor TOYOTA), BEATRICE SRL (distribuitor MERCEDES BENZ), ROYAL MOTORS SRL (distribuitor FORD), DELTA PLUS TRADING SRL (distribuitor DACIA), CARTEC TRADE SRL (distribuitor CITROEN), AUTEC AUTOTECHNIK SRL (distribuitor SKODA), EURO TEHNO GROUP SRL (distribuitor VOLSWAGEN si AUDI). Cei doi agenti economici aflati in situatie de neconformare, MA-VIS MOTORS SRL (distribuitor HYUNDAY) si EURIAL INVEST SA Punct de lucru Pitesti (distribuitor PEUGEOT), au fost avertizati, stabilindu-se termene pentru realizarea masurilor prevazute de HG nr.343/2004.

HG nr.343/2004 prevede furnizarea catre cumparatori a unor informatii privind consumul de carburant si emisiile de CO2 ale modelelor de autoturisme comercializate, informatii prezentate sub forma unor etichete si afise, precum si a unui ghid care este pus gratuit la dispozitia cumparatorilor, la cererea acestora.

In perioada urmatoare vor avea loc actiuni de control similare, la distribuitorii de autoturisme noi care isi desfasoara activitatea in 8 mari orase: Constanta, Brasov, Cluj, Baia Mare, Iasi, Bucuresti, Timisoara, Ploiesti. (MEC)