Continua actiunile de prindere in flagrant la frontiera

Alţi doi poliţişti de frontieră au sesizat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie cu privire la intenţia unor cetăţeni de a le oferi mită, cu scopul de a li se permite trecerea frontierei fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege.

Sub supravegherea procurorilor, ofiţerii D.G.A. au organizat acţiunile de prindere în flagrant, persoanele în cauză fiind învinuite de săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Primul caz a fost înregistrat la PTF Oancea – jud. Galaţi, în data de 13.12.2006, unde s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeana din R. Moldova Aculina P., în vârstă de 35 ani.

Cu ocazia controlului specific, poliţistul de frontieră a constatat că femeia depăşise anterior termenul legal de şedere pe teritoriul României (90 zile într-o perioadă de 6 luni), sens în care i-a comunicat că, potrivit reglementărilor legale, nu îi va permite intrarea în ţara noastră.

Incercând să-l determine să „îşi schimbe părerea” şi să-i permită intrarea în România, Anculina P. i-a oferit poliţistului de frontieră suma de 100 USD, insistând să primească banii respectivi, chiar dacă ştia că fapta sa constituie infracţiune.

Insistenţa femeii l-a determinat pe poliţistul de frontieră să semnaleze situaţia ofiţerilor DGA – Galaţi care, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au procedat la realizarea flagrantului.

Celei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat, în noaptea de 12/13.12.2006, la frontiera de sud-vest, respectiv la P.T.F. Porţile de Fier I – judeţul Mehedinţi, unde cetăţeanul sârb R. ZDRAVKO a încercat să-i ofere unui poliţist de frontiera 20 Euro pentru a-i permite ieşirea din ţară, fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege.

Şi în această situaţie, poliţistul de frontieră a sesizat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Mehedinti care, cu delegarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti, au organizat flagrantul.

Cu ocazia audierii, cetăţeanul sârb a recunoscut comiterea faptei, iar procurorul a dispus cercetarea acestuia in stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mita. (MAI)