Consumul zilnic de ciocolata scade riscul atacului de cord

iulie 4, 2007

Consumul unei cantitati mici de ciocolata in fiecare zi ar putea fi bun, ne spun cercetatorii conform Daily Mail.
Un studiu a gasit ca 2 doze regulate ar putea scade presiunea sangelui si reduce riscul de a avea un atac de cord fara a aduce un surplus in greutate.
Inainte de a consuma o ciocolata intreaga, trebuie sa stim insa ca consumul a mai mult de 30 de calorii de ciocolata pe zi inseamna anularea efectului.
Era deja cunoscut faptul ca polifenolul din ciocolata reduce tensiunea sangvina.
Studiul de fata arata in plus faptul ca continutul in grasime nu anuleaza efectele benefice atata timp cat cantitatea de ciocolata este mica.
Tensiunea scazuta in acest mod reduce riscul unui atac de cord cu 8% si a unei boli ale arterelor coronariene cu 5%, ne spun cercetatorii de la University of Cologne. De asemenea, reduce riscul mortii in general cu 4%.
Pentru cei care nu sunt fani de ciocolata, este bine de stiut ca polifenolul se gaseste si in fructe si legume care pot fi consumate in cantitati mult mai mari fara nici un fel de riscuri asociate.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro