Consumul zilnic de carne de vita, porc sau miel creste riscul de mortalitate - studiu

martie 15, 2012

Potrivit unui studiu publicat de AFP, consumul zilnic de carne de vita, porc sau miel creste clar riscul de mortalitate, indeosebi in cazul in care carnea este procesata.

Astfel, acest risc scade cu 7% - 19% daca acest tip de carne este inlocuit cu peste sau pasare, in functie de alimentul de substitutie, precizeaza An Pan de la Facultatea de sanatate publica a Universitatii Harvard (Massachusetts, nord-est), principalul autor al studiului publicat in editia online a Archives of Internal Medicine.

'Am observat ca un consum regulat de carne rosie duce la un risc crescut de mortalitate ca urmare a unor boli cardiovasculare si cancere', scriu cercetatorii, care considera carne rosie carnea de vita, porc si miel. Riscul este si mai mare in cazul carnii procesate, categorie care cuprinde costita, carnatii si salamul.

Consumarea zilnica a unei portii de carne rosie proaspata sau procesata creste riscul de mortalitate cu 12% fata de persoanele care consuma putin sau deloc. Cresterea riscului sporeste la 13% pentru carnea neprocesata si la 20% in cazul carnii procesate, adauga studiul, conform AGERPRES.
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro