Consumul regulat de fibre alimentare scade cu 22% rata mortalitatii - studiu american

iulie 5, 2011

Un studiu publicat de Le Point arata ca se cunostea efectul benefic al fibrelor, dar ramanea de clarificat influenta lor in prevenirea bolilor infectioase. Studiul mai afirma ca efectele pozitive asupra mortalitatii se datoreaza indeosebi consumului de cereale.

Astfel incat consumul regulat de fibre alimentare determina o scadere cu 22% a mortalitatii, arata un important studiu american, pentru care au fost observati timp de noua ani circa 220.000 de barbati si 170.000 de femei de la 50 la 71 de ani. Rezultatele sale au aparut recent in Archives of International Medicine. Este prima data ca cercetatorii fac dovada efectului benefic al fibrelor asupra duratei de viata.

"Cel mai surprinzator este efectul asupra mortalitatii produse de infectii", apreciaza dr Pierre Azam, nutritionist si endocrinolog parizian. "Spre deosebire de ceea ce se stia deja despre efectele pozitive ale fibrelor asupra bolilor cardiovasculare si respiratorii, diabetului si obezitatii, acest aspect este cu totul si cu totul neasteptat", afirma el, potrivit AGERPRES. 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro