Conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Colegiul Wellesley din Massachusetts si publicat de Daily Mail, consumul zilnic de bere poate duce la micsorarea creierului a carei descrestere se pare ca este chiar direct proportionala cu cantitatea de alcool consumata.
Astfel, in concordanta cu rezultatele, persoanele care consuma saptamanal cel putin sapte halbe de bere sufera de obicei de o micsorare a creierului asociata cu imbatranirea.
Studiul a comparat cantitatea de alcool consumata si tomografiile creierelor a 1.839 de persoane de varsta medie. Rezultatele au mai scos la iveala faptul ca femeile sunt mai vulnerabile in ceea ce priveste efectele alcoolului.
O parte a voluntarilor erau abstinenti,iar cealalta parte a fost clasificata in mai multe grupuri, in functie de numarul de portii de alcool consumate saptamanal. Cercetatorii au luat in calcul numarul de pahare de bautura.
Rezultatele au aratat ca abstinentii aveau creierele cele mai mari in timp ce bautorii care consumau peste 14 portii de bautura pe saptamana, aveau creierele cele mai mici.
Diferenta dintre cele doua categorii a fost, in medie, de 1,6% iar in timpul unui proces normal de imbatranire, moartea celulelor cerebrale duce la micsorarea creierului cu, in medie, 0,19% pe an.
Studiul nu a analizat gravitatea efectelor negative provocate de alcool in timp si nici daca efectele asupra creierului sunt permanente. Studiile anterioare au demonstrat ca distrugerea celulelor creierului in urma consumului de alcool poate duce la pierderi de memorie, confuzie si probleme de coordonare.
Totusi, in cantitati moderate, alcoolul poate fi benefic pentru sanatate. Vinul rosu, mai ales, poate contribui la prevenirea maladiilor cardiace si prelungi viata.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro