Consumul de alimente picante prelungeste viata oamenilor

august 7, 2015

Conform unui studiu realizat în China publicat de revista britanică British Medical Journal, consumul regulat de alimente picante prelungeste viata oamenilor si scade riscul anumitelor boli.

In urma studiului efectuat pe un esantion de aproape o jumatate de milion de chinezi pe parcursul mai multor ani, s-a evidentiat faptul ca "cei care mananca alimente picante aproape in fiecare zi au un risc cu 14% mai mic sa moara in comparatie cu cei care mananca picant mai putin de o data pe saptamana".

Asocierea se aplica atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor si pare mai puternica pentru cei care mananca picant si nu beau alcool.
Mai mult de atat, se pare ca consumul frecvent de alimente picante este asociat in mod specific cu un risc mai mic de deces provocat de cancer, boli de inima si respiratorii. Condimentul cel mai consumat in China este 'capsaicina' (un alcaloid care se gaseste in diferite specii de ardei iute) care, potrivit cercetatorilor, ar putea avea efecte antiobezitate si este antiinflamator, antioxidant si anticancer.

Sursa: Agerpres

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro