Concursul de eseuri organizat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor are un nou castigator. Alina Olimpia Goidescu, eleva in clasa a X-a la liceul teoretic Mihail Saulescu din Predeal, a trimis eseul castigator al lunii ianuarie.
Profund impresionata de diferentele de mentalitate ale consumatorului roman fata de consumatorii din alte State Membre, Alina Goidescu face apel la responsabilizare si indeamna tinerii sa aprofundeze domeniul protectiei consumatorilor. De asemenea, propune solutii prin care acestia pot fi atrasi spre domeniul nostru, intelegand, finalmente, ca singurii care vor castiga vor fi ei, pentru ca se vor transforma in cumparatori responsabili care isi cunosc drepturile si care cer sa le fie respectate.
Lansat in luna noiembrie a anului trecut, ca parte a programului national ANPC Junior, concursul se adreseaza tuturor tinerilor care au ceva de spus despre protectia consumatorilor in Romania, temele lucrarilor fiind propuse in fiecare luna de catre organizatori. Eseurile sunt trimise pe adresa de internet a institutiei, iar lucrarea cea mai buna este publicata pe site-ul ANPC.
Initiativa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor se dovedeste benefica, lunar sosind pe adresa institutiei compuneri-eseu ale tinerilor care percep realitatea actuala prin prisma experientei lor, dar care au idei si propuneri care promit sa fie viabile in timp. Implicarea micilor consumatori in viata si problemele societatii reprezinta unul dintre pasii spre educarea si informarea acestora, scopul nostru fiind acela de a avea un consumator roman pregatit, informat, in stare sa faca cea mai buna alegere a unui produs, care sa corespunda, asadar, asteptarilor sale.
La cei 16 ani ai sai, Alina Olimpia Goidescu este exponentul generatiei tinere, a generatiei internetului, care are nevoie continua de informatii si careia se adreseaza programul ANPC Junior, care se inscrie in strategia de protectie a consumatorilor la nivel european, prin orientarea activa catre tineri.
Tema pentru concursul de eseuri propusa pentru luna februarie este: „Suntem ceea ce mancam: fast-food vs mancare traditionala”, mancarea fiind unul dintre subiectele dezbaterilor din ultimii ani cu privire la problemele generatiei tinere. Vom incerca sa aflam de ce prefera copiii si adolescentii mancarea de tip fast-food in detrimentul preparatelor traditionale si ce parere au despre faptul ca alimentatia le influenteaza atat cresterea, cat si comportamentul sau chiar educatia.
Asteptam lucrarile pana pe data de 25 februarie 2008.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro