CONPET va realua pomparea de titei catre RAFO ONESTI in maxim 4 zile

Ioan Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului a declarat ca societatea CONPET realizeaza in aceste zile lucrari pentru construirea unui fir de rezerva a conductei avariate in punctul Putna seaca, astfel incat in 3-4 zile sa fie reluata pomparea de titei catre Rafinaria din Onesti. In aceasta actiune sunt implicate echipe ale CONPET si un constructor de specialitate. In zona de reparatii au fost deplasate utilajele si materialele necesare finalizarii lucrarilor.

Ministrul a dat asigurari ca nu exista nici un fel de pericol de poluare, scurgerile de titei fiind neutralizate inca din noaptea de vineri.

Concomitent, CONPET lucreaza la un program de reparatii definitive, care va fi demarat odata cu retragerea apelor. La acest program participa si Administratia Nationala Apele Romane si Administratia Nationala a Drumurilor.

Reamintim ca saptamana trecuta o conducta magistrala a CONPET de 20 de inch, care transporta titei pentru RAFO Onesti, a fost rupta in punctul Putna Seaca. CONPET a inchis, a scurs si a izolat imediat conducta, prevenind scurgerea de titei in apele raului Siret, astfel ca oamenii are locuiesc in zonele din apropiere sunt feriti de un incident ecologic.

Echipele CONPET lucreaza 24 de ore din 24, in schimburi prelungite, in prezent, situatia aflandu-se complet sub control.