CONF. DR. IOAN ANDREI VERESIU - Noul presedinte ...

septembrie 9, 2010

Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice are un nou presedinte: Conf. dr. Ioan Andrei Veresiu, care ii sucede in functie Prof. dr. Nicolae Hancu. Alegerile au avut loc pe data de 8 septembrie 2010, in cadrul celei de-a VIII-a editii a Congresului Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, desfasurat in perioada 7-9 septembrie 2010, la Cluj-Napoca.

Conf. dr. Ioan Andrei Veresiu se numara printre acele personalitati medicale care fac onoare sistemului medical romanesc. S-a nascut la Bontida, jud. Cluj, in anul 1952, dar si-a parasit comuna natala pentru a-si urma visul: acela de a deveni medic. Alegerea acestei profesii a fost una naturala, datorandu-se familiei de medici din care provine. A urmat cursurile Institutului de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, la Facultatea de Medicina Generala. Parcursul profesional al proaspatului medic Ioan Andrei Veresiu, absolvent a mai multor specializari – medicina interna, cardiologie, diabet, nutritie, boli metabolice – atinge apogeul in momentul in care isi alege specializarea principala, cea careia ii va dedica toata activitatea medicala, incepand cu anul 1995: diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Conf. dr. Ioan Andrei Veresiu s-a dedicat cercetarii in domeniul diabetului zaharat, nutritiei si a bolilor metabolice. Prima lucrare realizata in acest domeniu este dedicata medicilor de familie si este realizata in colaborare cu Prof. dr. Nicolae Hancu: „Diabetul zaharat, nutritia, bolile metabolice. Manual clinic pentru medicii de familie.” In anii 2004 si 2005, Conf. dr. Ioan Andrei Veresiu realizeaza alte doua lucrari de cercetare: ”Insulina si tratamentul cu ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - CONF. DR. IOAN ANDREI VERESIU - Noul presedinte ...

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro