Condamnat la inchisoare pentru ca a oferit mancare oamenilor fara adapost

noiembrie 6, 2014

Arnold Abbott, un barbat de 90 de ani, risca sa fie condamnat la inchisoare din cauza unei legi care a intrat in vigoare in Florida saptamana trecuta, interzicand oferirea de alimente cersetorilor si altor oameni fara adapost.

Barbatul face parte dintr-o echipa de voluntari pentru ajutorarea saracilor si a fost surprins de oamenii legii in timp ce impartea alimente unui grup de oameni fara adapost dintr-un parc. Pentru aceasta, risca 60 de zile de inchisoare si o amenda de 500 $. Alaturi de el au mai fost arestati doi preoti care pregateau saptamanal mancare in propriile bucatarii, pentru a o oferi persoanelor fara posibilitati materiale.

„Unul dintre politisti s-a apropiat si mi-a zis «Arunca farfuria acum!» de parca as fi avut o arma”, a declarat indignat domnul Abbott, care intentioneaza sa dea in judecata autoritatile locale.

Nu ar fi prima data cand barbatul s-ar afla in conflict cu legea. Acesta a mai dat statul in judecata pentru ca in anul 1999 a primit interdictia de a mai oferi mancare persoanelor fara adapost de pe plajele din Florida. Cu toate acestea, Abbott nu a renuntat niciodata la ideea de ajutorare a aproapelui, dorind sa continue activitatile umanitare pe care le realiza alaturi de raposata sa sotie, Maureen.

Noua lege le interzice oamenilor fara adapost apropierea la mai putin de 500 de metri de zonele rezidentiale si limiteaza spatiile unde oferirea de mancare este legala, aspecte criticate vehement de organizatiile de voluntari.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro