CONCURS NATIONAL DE INFORMATICA, Bucuresti, 25-28.05.2006 si 08-11.06.2006

Palatul National al Copiilor organizeaza in perioadele 25-28 mai 2006 si 8-11 iunie 2006, a XV a editie a Concursului National de Informatica Marele Premiu al Palatului National al Copiilor

Fiind considerat cel mai important si mai bine organizat concurs de informatica, Marele Premiul al Palatului National al Copiilor se bucura an de an de o atentie deosebita atat in randul concurentilor, al profesorilor cat si al mass mediei, sponsorilor si al opiniei publice. Fiecare din cele XIV editii desfasurate pana acum au consacrat concurenti care in timp obtinusera rezultate deosebite si la fiecare editie au fost descoperite noi talente care mai tarziu si-au gasit consacrarea in acest mediu dinamic si plin de posibilitati al informaticii.
Concursul se organizeaza pe doua sectiuni mari: 25-28 mai sectiunea de programare pentru clasele II-XII si 8-11 iunie sectiunile de grafica pe calculator pentru prescolari si clasele I-IV, povestiri ilustrate pentru clasele II-IV si prezentari PowerPoint pentru clasele V-VI.

Palatul National al Copiilor este cu certitudine cea mai eficienta institutie de instruire a copiilor in informatica din invatamantul preuniversitar. An de an zeci de copii care au atins prima data tastele unui calculator in aceasta institutie, participa la Olimpiadele Nationale si Internationale de Informatica, obtinand cele mai bune rezultate.
Pana in anul 2005, la Olimpiada Internationala de Informatica, s-au obţinut 5 medalii de aur, 5 de argint si 3 de bronz, copiii aducandu-si de fiecare data contributia in clasarea echipei reprezentative a Romaniei pe locurile 1-5 ale clasamentului pe natiuni.