Dupa succesul avut cu concursul de eseuri despre LHC, echipa StiintaAzi.ro lanseaza un nou concurs de eseuri pentru liceenii din Romania si din Republica Moldova. Concurentii vor alege o tema din cele mai multe propuse pentru geostiinte si stiinte planetare si vor trimite eseul pana la 15 noiembrie 2008. Premiile vor consta in carti de stiinta in limba engleza.
Concursul este adresat liceenilor si are ca scop o mai buna intelegere a planetei noastre, a proceselor ce o guverneaza, a istoriei dar si al viitorului ei (dar nu numai a planetei noastre, ci si a altor planete).
Pot participa toti elevii de liceu din Romania cat si din Republica Moldova. Oferim deja baremul de corectare, precum si greselile cele mai des intalnite la concursul de eseuri precedent. Toate pentru a va ajuta sa va antrenati la a scrie un eseu bun si sa dezvoltati deprinderi care va vor folosi intreaga viata.
Care sunt temele de unde puteti alege?
1. Cum va arata Pamantul peste 10 milioane de ani? (Clima, geografie, fauna si flora, pareri personale si stiintifice despre evolutia Pamantului)
2. Tara Hategului, taramul dinozaurilor pitici, un loc unic in Europa (exemple de dinozauri ce au trait in aceasta zona, habitate, de ce este unic?)
3. Vulcanii, o forta distrugatoare sau creatoare? (ce sunt vulcanii si cum pot modela topografia unei zone)
4. Marte, o fereastra catre viitorul Terrei? (comparatie intre Marte si Terra, pareri stiintifice si personale)
5. Incalzirea globala, un dezastru sau rezultatul firesc al ciclurilor climatice? (detalii despre evolutia climatica, pareri stiintifice si personale despre evolutia ei)
6. Viata acum 500 de milioane de ani (O descriere a faunei si florei din jurul acelei perioade, incluzand extinctia de la sfarsitul Vendianului, pareri stiintifice si personale despre cauza extinctiei)
7. Cum se nasc si evolueaza continentele? (Teoria tectonicii globale, crearea de noua crusta oceanica si continentala)
8. Cuart-ul, unul dintre cele mai raspandite minerale din litosfera. (structura, proprietatifizice si chimice, varietati, importanta economica)
9. Hoba West: gigantul sideritic. (structura, istoric, pareri personale privind importanta descoperirii sale)
10. Luna, satelitul natural al Pamantului. (structura interna; caracteristici- relieful lunar, densitate, temperatura, influentele asupra Pamantului, ipoteze privind formarea Lunii; misiunile Apollo)
11. Cercul de Foc al Pacificului. (cauze; cutremurele si eruptiile vulcanice: exemple, caracteristici; falia San Andreas; tsunami-urile; pareri personale despre seismicitatea zonei)
Mai multe informatii
Termenul limita este pe 15 noiembrie 2008. Mai multe informatii puteti afla de pe siteul www.StiintaAzi.ro.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro