Concurs de eseuri pe teme NATO Manfred Wörner 2006-2007

NATO organizează, în fiecare an, concursul de eseuri „Manfred Wörner”. Această competiţie este dedicată memoriei Secretarului General al Alianţei Nord Atlantice, Manfred Wörner, un reprezentant marcant al promovării cooperării transatlantice.

Eseurile trebuie să nu depăşească 5000 de cuvinte, să fie redactate în limba engleză sau franceză şi să trateze o temă relevantă pentru politicile actuale şi viitoare ale NATO.

În acest an, concursul se desfăşoară pe două secţiuni: „Junior NATO Manfred Wörner Essay Award”—pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 35 de ani şi „Senior NATO Manfred Wörner Award” pentru persoane având vârsta de peste 35 de ani.

Candidaţii trebuie să fie angrenaţi în sistemul academic şi de cercetare, să nu lucreze în cadrul NATO sau într-o instituţie a Alianţei şi să nu fi obţinut în ultimii cinci ani o distincţie asemănătoare sau bursă NATO.

Pentru concursul „Junior NATO Manfred Wörner Essay Award” se acordă un premiu de 5000 euro, iar pentru „Senior NATO Manfred Wörner Award” de 10 000 de euro.

Data limită de depunere a candidaturilor este 31 august 2006, câştigătorii fiind anunţaţi de către Secretarul General în marja reuniunii ministeriale NATO din decembrie a.c.

Informaţii suplimentare cu privire la condiţiile de participare, precum şi formularele de înscriere se pot obţine la adresa internet:

http://www.nato.int/acad/fellow/mw00e.htm