Concurs de eseuri adresat studentilor in cadrul Festivalului Arhitext -Tropisme, Cluj-Napoca, 9-11 octombrie 2009

septembrie 2, 2009

rop-trop-trop..Tropisme*! Hai si tu cu noi, sa le descoperim impreuna! Noi iti dam ideea si tu aduci culorile ca sa o nuantezi! Ai timp pana la 1 octombrie sa dai un nou sens domeniului tau de interes, pornind de la termenul de tropism, intr-un eseu. La sfarsit poti castiga 250 sau 500 de ron! Tine pasul cu noi! Intra pe trop..trop.. tropisme.ro !

Tema eseului:

Folosindu-ne de definitia din DEX: tendinta de acomodare si de orientare a unui organism vegetal fixat de pamint, intr-o anumita directie, sub influenta unei excitatii exterioare ca: lumina, caldura, gravitatia, umiditatea si inlocuind cativa termeni, enuntul nostru ar putea suna astfel: (pre)dispozitia de interrelationare/intercomunicare si de mobilitate a unui organism social (sur)prinse in/de locuri multiple, cu directii si sensuri diverse, sub influenta unor campuri de forte (interioare si exterioare) exercitate de situatii, experiente, evenimente, actiuni si activitati diverse si simultane, contradictorii si ambigui.

Aceasta regandire a domeniilor in care activam pornind de la notiunea de tropism, pe care o propune Festivalul, reprezinta si conceptul de organizare si desfasurare a acestuia in timp si spatiu. In cazul nostru, organismul social este reprezentat de comunitatea locala din care fac parte, cu certitudine, si arhitectii, designerii, artistii si, bineinteles, studentii. Puteti regandi si voi domeniul in care activati sau care va intereseaza, asa cum am facut si noi, prin prisma conceptului de tropism si sa dezvoltati un eseu.

Nu uitati ca in prezent este in discutie problema potentialului declarat al mobilitatii si schimburilor reciproce (interrelatiilor) precum si raportarea acestuia la o noua intelegere a ideii de loc un loc articulat cu ajutorul unor noi unelte proiectuale si conceptuale. Este vorba despre regandirea notiunii de tropism ca un factor obiectiv si nu ca o incurcatura banala. Promovand in acest context cum era anticipat idea unui loc care nu este atat de fragmentat incat sa evoce un intreg coeziv, ci mai degraba un eveniment autonom, specific, care este legat de un spectru strategic si eterogen ca un model al unor straturi, situatii si potentialul de atractivitate. Locurile sunt inlantuite sau interconectate pe baza capacitatii progresive de inlocuire ce ne permite in acelasi interval temporal, nu numai calatoria in mai multe locuri (cresterea vitezei de transport nu insemna numai reducerea timpului calatoriilor), dar si acces mai usor la spatii aflate la distante mai mari.

Daca tema propusa de noi v-a captat atentia, va asteptam sa va inscrieti in concurs accesand www.arhitextdesign.ro

Pentru trimiterea eseurilor, va rugam sa folositi adresa: [email protected]

Organizator: Fundatia Arhitext design

Cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania, prin finantare din Taxa de timbru
Si cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romnia, filiala Bucuresti

Parteneri: Ad(d)veritas, Fundatia Luceafarul, Efimark - marketing pentru constructii, A.S.T.A. Cluj
Co-organizatori: MGT Educational, Nemetschek Romania, Mons Medius

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Observator Cultural, Bucharest Herald, Arhitext, Architectura, Metropotam, Studentie.ro, Radio Cluj, 4arte, ArtLine, Artistick, Art-Business, Casa Construct, constructionnews.ro, Igloo

Eveniment recomandat de 24FUN

Sponsori: MAER AMBIENT, MARMOL de ALICANTE, ARTGEORGIES

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro