Concert SEAL la Bucuresti

Unele dintre cele mai importante spectacole muzicale ale acestui an au fost concertele 50 Cent si Billy Idol, ambele organizate de compania Events. Cine a stat in primul rand la un concert, la doar cativa metri de artistul favorit, stie: nimic nu se compara cu experienta unui show live! De aceea, compania Events ofera fanilor posibilitatea de a fi mai aproape de idolii lor, sa-i auda si sa-i vada de aproape. Urmatorul mare spectacol va aduce pentru prima data in Romania pe SEAL, în data de 24 octombrie, la Sala Polivalenta, începand cu ora 19.30. O muzică plină de dragoste, lumină şi pace… asta reprezinta pe scurt SEAL, un muzician de inalta clasa.

SEAL s-a ridicat din scena house din Anglia inceputului anilor ’90 si a ajuns cel mai popular solist vocal englez al deceniului. Desi primele sale materiale inca mai purtau urme acid house, pana la mijlocul anilor ’90 si-a creat un stil aparte, un amestec de soul, folk, pop, dance si rock care i-a adus succesul pe ambele maluri ale Atlanticului. In 1990, SEAL alaturi de Adamski, a dus piesa compusa de el, ‘Killer’, pe locul 1 in Marea Britanie devenind repede hit in cluburile de noapte. A urmat un contract cu ZTT Records si o cariera solistica de succes materializata rapid in discul sau de debut botezat simplu SEAL.

Versurile sale profunde, insufletite au contribuit la muzica sa proaspata, inovativa si creativa de-a lungul carierei sale. A captat mai multe stiluri muzicale diferite si le-a unit in stilul sau unic, care i-a incantat pe ascultatori atatia ani. Muzica lui va continua sa bucure ascultatorii pentru multe generatii de acum inainte si-l plaseaza printre cei mai talentati muzicieni ai tuturor timpurilor.

Printre cei mai originali si fascinanti cantareti si compozitori ai muzicii moderne, SEAL a vandut mai mult de 15 milioane de albume si a castigat atat “albumul anului”, cat si “cantecul anului” in 1996 pentru “Kiss from a rose”. A cantat “Kiss from a rose” pe coloana sonora a filmului “Batman forever”, fapt care l-a ajutat sa-si promoveze cel de-al doilea album si sa castige 3 premii Grammy in 1996. Piesa a ramas pe locul I in US Billboard pentru 12 saptamani. De-a lungul carierei sale stralucitoare a castigat un succes international cu hituri ca “Crazy” si “Prayer for the dying”.

In cele din urma SEAL este o munca ce justifica dedicarea si devotamentul pe care el si echipa sa le depun la fiecare piesa si la fiecare album. “Cantecele mele sunt ca niste copii, le iubesc pe toate. Le incurajez sa creasca, sa ajunga la potentialul maxim si apoi le trimit in lume. Sunt in perioada de maxima creativitate a vietii mele si cred ca asta se poate auzi pe acest album.”, spunea SEAL la lansarea celui de-al cincilea album “Live in Paris”.

Organizatorii au optat pentru varianta Sala Polivalenta datorita conditiilor tehnice mai bune ofertite de aceasta, deoarece managementul artistului a solicitat un minim de 120db ca nivel permis al sunetului in timpul concertului, lucru devenit imposibil la Sala Palatului in acest moment. Deasemnea, optiunea noastra catre Sala Polivalenta a fost influentata si de faptul ca aceasta a trecut printr-un proces de renovare, ceea ce a imbunatatit conditiile de acces, dar si pe cele de vizionare a spectacolelor, mai apropiate de conditiile marilor sali de spectacole europene.

Biletele se vor pune in vanzare incepand cu data de 18 septembrie 2006 in reteaua Diverta si la casa de bilete a Salii Polivalente si on-line la www.bilete.ro incepand cu data de 12 octombrie 2006. Pretul unui bilet va incepe de la 70 RON.