Concert caritabil stil Live Aid cu artisti romani de top

Artisti de top si personalitati ale vietii publice romanesti s-au alaturat pentru a lansa marti, 22 august, single-ul imn al campaniei cu scopuri caritabile Love Runs Free. Obiectivul acestui single si al videoclipului ce il insoteste este sa aduca in prim-plan un segment stigmatizat al societatii- copiii si tinerii seropozitivi- si sa promoveze un concert stil “Live Aid”.

La conferinta de presa au luat cuvantul Larisa Claru, Edi Petrescu (UNAIDS), Catalin Muraru(Roton), Mihaela Mihai si Brad Vee Johnson. S-au punctat modul in care a luat nastere aceasta initiativa, obiectivele campaniei, contributia partenerilor si etapele concrete ce vor fi parcurse astfel incat copiii seropozitivi sa beneficieze de un ajutor autentic. Mihaela Mihai a subliniat ca peste tot in lume este greu sa mobilizezi comunitatea sa se implice in campaniile sociale, iar schimbarea mentalitatii este un proces foarte lung. Tocmai de aceea, aceste campanii de informare si sensibilizare joaca un rol foarte important. Pe de alta parte, Edi Petrescu a mentionat ca este timpul ca Romania sa se ajute singura, iar Catalin Muraru a scos in evidenta rolul pe care artistii il au ca promotori ai unor astfel de initiative.

Alexandra Ungureanu, Andra, Cristina Haiosc de la Impact, Emanuel, Mihaela Mihai, Mihai Onila, Mihai Traistariu, Nico, Paula Seling si Nicu Pradoi si-au adus contributia pentru ca acest single sa se materializeze. Compus de catre Brad Vee Johnson, fost solist al trupei Boney M, cu un background vocal al corului One Voice Gospel Singers din Suedia si produs de Andrei Kerestely, single-ul radio Love Still Runs Free va reprezenta imnul concertului cu acelasi nume ce va avea loc in luna septembrie.

Videoclipul complementar a fost produs de Dan Fintescu si Augustin Vasiliu, cu sustinerea Roton, si a putut fi vizionat pentru prima data la conferinta de presa. Materialul s-a remarcat prin cele doua componente imbinate omogen: un segment filmat in studio si un alt segment ce surprinde vizita pe care artistii au facut-o copiilor la mare.

Alexandra Ungureanu, Cristina Haiosc, Emanuel si Mihai Onila au reprezentat grupul artistilor la aceasta conferinta, raspunzand cu entuziasm intebarilor venite din partea presei. Unul dintre momentele cele mai emotionante a fost scurtul discurs al lui Adrian Calea, care sub sloganul “Este lupta noastra” a prezentat cu determinare si curaj perspectiva tinerilor seropozitivi.

In sprijinul acestor tineri, pe 14 septembrie la Sala Polivalenta se va organiza concertul Love Runs Free, ce va reuni peste 20 de artisti ce sustin aceasta cauza. Biletele pentru concert vor fi puse in vanzare luni, 28 august, in reteaua Diverta, Sala Polivalenta si la magazinul Muzica. Fondurile stranse din vanzarea biletelor la concert si a CD-ului compilatie vor fi destinate sustinerii a doua fundatii caritabile, Everyone’s Child Romania (Asociatia Copiii Tuturor) si Fundatia Cuvioasa Paraschiva din Constanta si Slobozia.

Concertul Love Runs Free va fi transmis de TVR1 vineri, 15 septembrie. Intr-o emisiune speciala, Andreea Marin si artistii implicati in proiect vor promova teledonul care va incuraja publicul telespectator sa doneze fonduri pentru aceasta campanie. Cu suportul UNAIDS si al campaniei “Deschide-ti Inima”, concertul ce se va desfasura sub patronajul PSI (Public Service International) isi propune sa elimine discriminarea si stigmatizarea persoanelor seropozitive din Romania. Ca parte integranta a acestei campanii, un CD compilatie cu piese ale artistilor care au initiat aceasta campanie va fi distribuit spre vanzare in luna septembrie.

Conferinta a fost organizata de catre Roton si Event Horizon, cu sustinerea hotelului Tulip Inn. Au participat de asemenea reprezentanti ai Vodafone Foundation Romania si ai partenerilor media: TVR, Radio 21, Adevarul, Romania Libera, Jurnalul National, Ziua, Time Out, Cool Girl, 121.ro.