COMUNITATE VIRTUALA INTERUNIVERSITARA PENTRU VALORIFICAREA PROPRIETATII INTELECTUALE

februarie 1, 2011

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) lanseaza proiectul Comunitate virtuala interuniversitara pentru stiinta, tehnologie, inovare si valorificare a proprietatii intelectuale, proiect ce se va derula pe o perioada de 30 de luni, din noiembrie 2010. In proiect sunt implicate trei universitati din Romania Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea din Craiova si un partener transnational, Institute de Recherche en Electronique, Microtechnologie, Instrumentation et Systemes (IREMIS) din Rouen, Franta.

Obiectivul general al proiectului vizeaza educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere. Astfel, proiectul se concentreaza pe cresterea gradului de insertie al studentilor pe piata muncii prin dezvoltarea calitatii comunicarii si imbunatatirea serviciilor oferite studentilor si profesorilor. Proiectul mai vizeaza si dezvoltarea rutelor flexibile de invatare pe tot parcursul vietii, cresterea accesului la educatie si formare prin promovarea retelelor virtuale de stiinta, tehnologie, inovare, de valorificare a proprietatii intelectuale din universitati.

Scopul proiectului este implementarea solutiei de centru interuniversitar pilot de cercetare, comunicare si valorificare a proprietatii intelectuale, in primul rand, in universitatile implicate in proiect. Pentru indeplinirea acestui scop, proiectul vizeaza ca si grup tinta un numar de 6.000 de studenti din cele trei universitati romanesti, beneficiari directi ai proiectului.

Studentii vor fi indrumati de cadre universitare implicate in dezvoltarea programelor de studii universitare si de persoane cu functii de conducere, monitorizare si evaluare in invatamantul superior, precum si de responsabilii in calitatea actului de invatamant superior. Pe parcursul pregatirii studentilor, universitatile vor fi sustinute si de specialistii implicati in elaborarea politicilor in invatamantul superior, afirma Simona Tanase, managerul de proiect din partea MECTS.

Dimensiunea europeana a proiectului este asigurata de implicarea partenerului transnational - IREMIS. Colaborarea cu Institutul de la Rouen va consta in schimbul de informatii, de experienta, de rezultate si de bune practici in domeniul utilizarii comunitatilor virtuale in cercetare universitara.

Proiectul este confinantat din Fondul Social European prin intermediul Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007-2013, Comunitate virtuala interuniversitara pentru stiinta, tehnologie, inovare si valorificare a proprietatii intelectuale se inscrie pe Axa prioritara 1 - Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere, domeniul major de interventie: 1.2 - Calitate in invatamantul superior. Valoarea totala a proiectului este de 20.736.126 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 15.635.215 lei.
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro