Comportamente care te duc la sapă de lemn

Problemele financiare pun foarte multă presiune pe tine. Până la urmă, este destul de greu să observi cu mare parte din salariul tău se duce pe facturi, iar tu rămâi cu aproape nimic. Totuși, dacă nu ești atent, vei ajunge foarte repede cu buzunarele goale. Nu spune nimeni să nu iei un împrumut din când în când, atunci când vrei să faci o investiție majoră. Poți găsi un împrumut care să îți dea banii rapid (rahaa nopeasti) și care să fie exact ceea ce cauți. Dar alături de împrumutarea excesivă, sunt și alte comportamente de cheltuire a banilor care te duc repede și sigur la sapă de lemn.

Lipsa indexării cheltuielilor este una dintre cele mai mari probleme ale celor care rămân fără bani repede. Impunerea unui buget nu este obligatorie atunci când vrei să economisești bani sau măcar să te descurci mai ușor, însă cheltuirea inteligentă a acestora este. Prin urmare, ar trebui să știi mereu care este suma pe care o dai lunar pe facturi, pentru a ști cât ai dispoziție pentru celelalte cheltuieli. Un lucru care se întâmplă frecvent celor care nu își indexează cheltuielile este că îți propun să facă anumite cheltuieli mare pe care de fapt nu și le permit pentru că se raportează la cât câștigă nu la cât le rămâne în urma plăților obligatorii. Astfel, rămân fără bani mult mai repede decât ar trebui.

De asemenea, foarte mulți nu economisesc. De câte ori te-ai gândit că dacă ai fi avut niște bani puți deoparte, ai fi rezolvat mai ușor anumite probleme? Ei bine, dacă nu ai un mic fond de urgență, nu vei ajunge niciodată să poți face alegeri nu în funcție de salariu ci de necesități. Este adevărat că trebuie să tai anumite cheltuieli până când vei economisi o sumă de bani confortabilă. Însă, atunci când vei vedea că poți trece peste anumite probleme sau chiar poți să oferi anumite luxuri, satisfacția va fi enormă. Un fond de economii nu înseamnă niște bani de care să uiți și pe care nu îi vei folosi niciodată, ci o barcă de salvare pentru situațiile neprevăzute.

Un alt obicei care te duce la sapă de lemn este să cheltui mai mult decât îți permiți în mod constant. Chiar dacă ai auzit de multe ori că ar trebui să te comporți conform job-ului pe care ți-l dorești și nu pentru cel pe care îl ai, trebuie să fii mereu conștient de statutul tău social. Dacă ești la început de carieră, este redundant să cheltui ca un CEO pentru că vei face foamea tot restul lunii. Întotdeauna ar trebui să fii conștient de limita financiară.

Chiar dacă cardul de credit este salvator, nu ar trebui să îl folosești foarte mult și cu siguranță nu ar trebui să plătești toate cheltuielile cu acesta. Pentru cumpărăturile scumpe, poți apela la un împrumut de la www.alfalainaa.fi care are dobândă mai mică și nici nu te îndeamnă să plătești la nesfârșit dobânda pentru că este finit. Folosirea frecventă a cardului de credit duce la îndatorare excesivă, ceea ce înseamnă că va trebui să depui un efort financiar foarte mare pentru a-l plăti, sau mai rău, te va falimenta.

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Comments

comments