Componente DVD confiscate

Lucratorii vamali si politistii de frontiera constanteni au descoperit, intr-un container venit din China, marfuri declarate incorect, constand in diverse componente de DVD, evaluate la peste 1,17 miliarde lei ROL (117.000 lei RON), conform listei de valori in vama.

Astfel, actionand in baza analizei de risc si existand suspiciuni cu privire la felul si cantitatea de marfa mentionata in documentele de insotire – respectiv bucati componente DVD – lucratorii vamali si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Constanta Sud, in exercitarea atributiilor prevazute prin lege, au procedat la efectuarea unui control fizic total asupra marfurilor incarcate intr-un container sosit din China, pentru o societate comerciala din Bucuresti.

Cu aceasta ocazie, echipa comuna a descoperit in container, cantitati mari de componente DVD, care prin asamblare ar fi alcatuit 1.320 bucati DVD, firma din Bucuresti procedand la importul componentelor DVD in vederea achitarii unor taxe vamale mai mici, decat in cazul importului aparatelor DVD.

Ca urmare a celor constatate, autoritatea vamala a retinut in vederea confiscarii marfurile declarate eronat, conform prevederilor din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei (H.G. nr. 1114/2001) care fac referire la depunerea declaratiei vamale sau a documentelor insotitoare continand date eronate privind cantitatea si felul marfii (art. 386, lit. k), totodata societatea importatoare fiind sanctionata contraventional, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, cu suma de 5.000 lei RON (50 milioane lei ROL).