Compact Sigma – cazane de abur

Cazanul de abur poate fi folosit ori de cate ori este necesara o sursa de abur pentru transformarea energiei termice in energie mecanica sau purtarea energiei termice printr-un anumit sistem sau circuit.

Cazanul de abur este acel dispozitiv folosit pentru a produce abur prin aplicarea unor temperaturi ridicate apei. Exista mai multe tipuri de cazane de abur, marimile si formele variind in functie de locul in care aceste sisteme termice sunt utilizate.

Locomotiva pe abur foloseste un astfel de cazan de aburi pentru a transforma energia termica in energie mecanica, realizand miscarea ei pe sinele de cale ferata.

Aceste cazane pot fi folosite si in alcatuirea instalatiilor industriale si centralelor electrice, doar ca marimea si forma lor vor fi mult mai mari decat in cazul cazanelor de aburi folosite in scopul desfasurarii unor activitati mai restranse.

Cazanale de aburi ofera o gama foarte larga de beneficii utilizatorilor: randamentul acestora este foarte ridicat, unele cazane avand un randament de aproximativ 96%, datorita realizarii camerei de ardere se asigura fiabilitate si siguranta in exploatarea ridicata, stabilitate in sarcina maxima sau partiala, dar si simplitatea constructiei, robustetea ii ofera posibilitatea de amplasare in spatii mici, iar izolatia acestor cazane asigura postamentul impotriva temperaturii ridicate.

Compact Sigma

Firma Compact Sigma, cu locatia in Bucuresti, isi desfasoara activitatea in domeniul proiectarii si producerii cazanelor de abur saturat, cazanelor de apa fierbinte si cazanelor de apa calda. Acestea ofera utilizatorilor diferite regimuri de functionare, puterea termica fiind de 5800 kW. Combustibilii folositi pentru functionarea cazanelor pot fi atat lichizi, cat si gazosi.

Certificarea ISCIR – CERT ofera clientilor garantia faptului ca produsele proiectate si comercializate de firma bucuresteana Compact Sigma sunt de cea mai buna calitate, in concordanta cu standardele in vigoare, la nivel international. Cazanele de abur produse de firma bucuresteana Compact Sigma pot fi folosite oriunde este nevoie de abur ca si purtator de energie termica, iar acest lucru se cere in cadrul activitatilor industriale, instalatiilor electrice, industria alimentara (fierbere, distilare, extrudare), industria farmaceutica (prepararea diferitelor solutii medicamentoase sub efectul termic al aburului), industria de confectii si textile, retelele hoteliere (pentru incalzirea apei calde menajere si a spatiului interior), dar si in cadrul diferitelor ramuri ale industrie metalurgice.

Cazanele de abur produse de firma Compact Sigma

Societatea comerciala Compact Sigma este unul dintre cei mai mari producatori de cazane de aburi. Forma acestora este monobloc, controlul este complet automatizat, prezinta ignitubulare orizontale si sunt prevazute cu suprapresiune in focar (camera de ardere).

Cazanale de aburi proiectate, realizate si comercializate de compania bucuresteana Compact Sigma ofera numeroase protectii:

  • la scaderea sau cresterea nivelului apei in cazan peste limitele stabilite;
  • la depasirea maximului de presiune admis in interiorul cazanului;
  • la presiune prea mica sau prea mare a gazelor naturale, pe post de combustibil;
  • atunci cand presiunea aerului din camera este prea mica;
  • in lipsa flacarii din cazan;

Aceste protectii presupune inchiderea in mod automat a cazanului, pentru prevenirea potentialelor pericole, pana la remedierea problemei.

De pe panoul de comanda se pot vedea urmatoarele tipuri de semnalizari functionale: tensiunea, pompele de alimentare care sunt in functiune, arzatorul in functiune sau avariile cazanului.

Cazanele de abur au debite de la 100kg/h pana la 2.500kg/h, dar si debite de la 3.000 kg/h pana la 6000 kg/h

Date de contact:

Compact Sigma;

Adresa: Romania, Bucureşti, Bucureşti, Str. Vicina nr. 6, sector 5;

Adresa web: www.compactsigma.ro

Telefon: 021.423.20.04

Email: office@compactsigma.ro

» Preluat de pe LivePr.ro
Compact Sigma – cazane de abur