Comisar in cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor investigat de PNA

Procurorii Parchetului Naţional Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul MICLEA VIOREL – comisar în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Din probele administrate până în prezent în cauză rezultă că inculpatul – în calitatea sa de ofiţer de Poliţie – a pretins, în cursul anului 2000, suma de 30.000 dolari, din care a primit efectiv un autoturism BMW, evaluat la 20.000 dolari, pentru a promova o soluţie de neîncepere a urmăririi penale într-un dosar în care era cercetat numitul STAN COSTEL.

Precizăm faptul că STAN COSTEL a fost trimis în judecată, în luna iulie 2003, în stare de arest preventiv, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals intelectual, uz de fals şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, alături de alte şapte persoane, cauza fiind instrumentată tot de Parchetul Naţional Anticorupţie. Ancheta a vizat asocierea acestora într-un grup infracţional structurat pe principii mafiote pentru obţinerea în Sectorul 1 al Capitalei a unor imobile ce nu le aparţineau, prin falsificarea unor hotărâri judecătoreşti, şi vânzarea ulterioară, în cascadă pentru scoaterea lor din sfera de proprietate a adevăraţilor deţinători. Dosarul a fost instrumentat de procurorii militari din cadrul Parchetului Naţional Anticorupţie, urmare implicării în activitatea infracţională, prin fapte de corupţie, a lt. col. (r) LUCA GHEORGHE, membru al acestei grupări.

Iniţial, actele de cercetare penală în dosarul amintit au fost efectuate în cursul anului 2000 de Serviciul de Investigare a Fraudelor de la Poliţia Capitalei, inculpatul MICLEA VIOREL având atribuţii de serviciu în acest sens. Suma pretinsă de la STAN COSTEL a avut ca scop tocmai neîndeplinirea actelor privitoare la îndatoririle de serviciu decurgând din calitatea de ofiţer de poliţie.

Pentru realizarea scopului procesual şi dată fiind perioada în care a fost comisă fapta, procurorii anticorupţie au dispus faţă de inculpatul MICLEA VIOREL măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu (municipiul Bucureşti) pentru o perioadă de 30 de zile. (PNA)