Colectii romanesti la Paris

Salonul International PRET A PORTER de la Paris prezinta in aceste zile cele mai noi tendinte in domeniul modei. In perioada 2– 5 februarie 2006, sunt expuse peste 1500 colectii din 36 de tari. Expozantii provin in proportie de 58% din strainatate, iar 42% din Franta.

Romania este prezenta pentru a doua oara la acest Salon, printr-un stand national care grupeaza marci proprii care apartin intreprinderilor: Nanette, LTU Studio Design, Nelmar SRL, Pasmatex Fashion, Nicky, Emviky, Fiatest, Romanoexport, CN Textile Group, Plantorama, Kapatex Grup, Fantasy Mod si Kasiova Com.

Creatorii romani expun colectii originale de imbracaminte pentru femei, rochii de seara, rochii pentru casatorii, confectii pentru femei, tricotaje pentru femei, barbati si copii, accesorii moda etc.

Obiectivul principal consta in a face cunoscut potentialul creator al firmelor romanesti de moda, in vederea promovarii unor marci si colectii originale din Romania. De asemenea, se urmareste consolidarea relatiilor comerciale si de parteneriat existente, precum si stabilirea de noi contacte cu societati de profil din Franta si din alte tari, care sa permita dezvoltarea si modernizarea gamei de produse si accesul pe noi piete.

Participarea firmelor romanesti este finantata prin Programul de promovare a exporturilor gestionat de Departamentul de Comert Exterior, in colaborare cu Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si Federatia Patronala a Industriei Usoare FEPAIUS.

In cadrul participarii straine, tarile cele mai reprezentate la editia din februarie 2006 sunt : Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Belgia, Danemarca si Olanda, care impreuna totalizeaza mai mult de 47% din cei 58% expozanti straini.

Se asteapta ca numarul vizitatorilor sa depaseasca pragul de 43 000 persoane, atins la editia din septembrie 2005, din care peste 43% din strainatate, din mai mult de 40 de tari.