Coldplay, primul concert televizat în avanpremiera noului album al trupei

Primul concert susţinut de trupa Coldplay înaintea lansării noului album, X&Y, va fi difuzat în exclusivitate în reţeaua MTV pe 5 iunie 2005. Spectacolul va dura o oră şi va fi transmis de 24 de canale MTV din întreaga lume. A doua zi, albumul va fi lansat oficial pe piaţa internaţională.

Spectacolul a fost filmat luna trecută într-o mică biserică din estul Londrei. Coldplay a cîntat o serie de piese de pe noul album, împreună cu câteva hituri de pe albumele anterioare: “Yellow”, “Clocks”, “In My Place”. “Am fost destul de emoţionaţi înainte de începerea spectacolului, pentru că n-am mai avut concerte în Londra de foarte mult timp. Dar publicul a fost fantastic, şi decorul de asemenea”, a declarat Chris Martin, liderul trupei.

În afara concertului, MTV va difuza o emisiune specială de 30 de minute, “All Eyes on Coldplay”, în cadrul căreia artişti celebri vor pune întrebări membrilor trupei Coldplay. Printre cei care vor pune întrebări se află Stereophonics, Noel Gallagher, Xzibit, Foo Fighters, Faith Evans, Jamie Cullum, Hanson, The Kills, Bloc Party, Bizarre, şi Kelis.

Membrii trupei Coldplay sunt: Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion, şi Chris Martin. Trupa s-a înfiinţat în Londra în 1998, şi primele două albume, Parachutes (2000) şi A Rush Of Blood To The Head (2002), s-au vândut în peste 16 milioane de exemplare în întreaga lume. Ultimul album, X&Y, a fost înregistrat anul trecut în Marea Britanie, şi după lansarea lui trupa îşi va începe cel mai mare turneu de până acum, Twisted Logic Tour. Primul concert din cadrul acestui turneu va avea loc la Paris pe 9 iunie.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro