Colaborare culturala romano-rusa

In contexul continuarii dialogului cultural inceput anul trecut la Bucuresti in cadrul “Zilelor culturii spirituale ruse in Romania”, Ministerul Culturii si Patrimonului National organizeaza in perioada septembrie-octombrie 2012, programul „Zilele culturii romane in Federatia Rusa”.

Programul „Zilele culturii romane in Federatia Rusa” cuprinde o serie de evenimente, dintre care mentionam: concerte de muzica clasica si contemporana, spectacole de dans si muzica folclorica, prezentare de film, expozitii de arta fotografica si arta traditionala. Acestea se vor desfasura la Moscova, Sankt Petersburg, Novosibirsk, dar si in alte localitati din Federatia Rusa.

Ceremonia de deschidere a „Zilelor culturii romane in Federatia Rusa” are loc in data de 24 septembrie 2012, pe scena Music Hall din Sankt-Petersburg si cuprinde un concert simfonic sustinut de formatia Mozart Rocks condusa de dirijorul Tiberiu Soare.

Acest concert se bucura de participarea extraordinara a baritonului rus Denis Sedov, acompaniat de Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg.