Coincidenta? Trei dintre pompierii care au intervenit dupa atacurile teroriste din 11.09.2001 au murit in aceeasi zi

Mii de persoane care au contribuit la salvarea de vieti omenesti in Zona Zero din New York, cea mai afectata in timpul atentatelor teroriste din SUA din septembrie 2001, au suferit ulterior de diverse afectiuni medicale.

Conform BBC News, locotenentul Howard Bischoff si pompierii Robert Leaver si Daniel Heglund, aflati printre cei care au intervenit la locul dezastrului, au decedat la inceputul acestei saptamani, dupa 13 ani de la producerea atacurilor, din aceeasi cauza: cancerul.

Cei trei se adauga astfel pe lista altor 89 de pompieri care au fost trimisi la datorie in Zona Zero si apoi au suferit de boli care le-au fost fatale. Multi dintre acestia au lucrat ore intregi fara masti de protectie si ulterior au acuzat afectiuni respiratorii.

Cercetarile medicilor nu au descoperit inca nicio legatura directa intre zona unde au avut loc atacurile teroriste si cancerul care a afectat sute dintre persoanele prezente. Cu toate acestea, opinia unanima este ca principalele cauze au fost praful si fumul foarte toxic care au durat luni intregi. De asemenea, rapoartele guvernamentale au indicat faptul ca echipele de interventie ar fi putut fi supuse anumitor substante chimice provocatoare de cancer.